Ruths hotel

Pressetur, sponset opphold
_NFX0974
I går blogget jeg om Skagen og turen jeg var på med Visit Denmark for et par uker siden. Vi sjekket inn på Ruths hotel etter en lang dag i på sykkel i Skagen, og den hotellopplevelsen var så fantastisk at det fortjener et helt eget innlegg. Hotellet ligger i Gamle Skagen, et lite stykke unna selve Skagen med bil eller sykkel.

Jeg hadde med meg fotografen min Anne Valeur som har tatt alle bildene. Følg oss på instagram med #julieogannepåtur.

_NFX0979_NFX0718_NFX0671

_NFX0674Vi sjekket inn sent på ettermiddagen og alle var skikkelig slitne og kalde. Da var det kanskje ekstra deilig å åpne døren til de store lyse rommene som best kan beskrives som en myk sky. Rommene er romslige og i duse farger. Det er maritimt uten å være for tydelig. Sengen er den beste jeg noen gang har sovet i, og når du står opp treffer beina et mykt saueskinn på gulvet. Bra start på dagen! Rommene er innredet med sofa og skrivebord, og selvfølgelig det ypperste av dansk design. Badet er også romslig og lyst, og med masse skuffer og skapplass. Du får egentlig bare lyst til å flytte rett inn. De fleste rommene har også veranda.
_NFX0998Utsikten fra verandaen vår! Bak sanddynene ligger stranda.

_NFX0993

Ruths hotel er Danmarks mest kjente og beste badehotell, med sine fem stjerner. Femstjernersfølelsen begynner med en gang du trer innenfor døren. Misforstå meg rett, det er virkelig luksuriøst, men på en veldig nedtonet måte. Vi blir tatt imot i lobbyen og får en kjapp omvisning og litt av historien til hotellet som har vært i drift i over 100 år. Faktisk har hotellet vært drevet i over 60 år av en nordmann som forliste rett utenfor Skagen og hans danske kone frem til 1974. Hotellet består av fire forskjellige fløyer som tidligere ble drevet som to forskjellige hoteller. På Ruths hotell er det et eget bakeri som også lokalbefolkningen handler brød og bakevarer fra, samt en kafé, bistro og gourmetrestaurant. Mer om den litt lenger ned.

_NFX0680Det er også en veldig fin spaavdeling på hotellet, med varmt basseng, sauna, trimrom og spabehandlinger hvor de bruker danske og økologiske hudpleieprodukter. Skulle gjerne vært her mye lenger for å benyttet meg av det. Anne hoppet i bassenget hvor man også kan sykle under vann. Gøy!

_NFX0707_NFX0704
_NFX0705På kvelden møttes vi i lobbyen hvor vi fikk servert champagne og snacks før middagen. Gourmetrestauranten var egentlig stengt den dagen vi var der, men kokkene fra restauranten hadde likevel kommet på jobb og tilberedte full gourmetmeny til oss som vi spiste i Brasseriet sammen med de andre gjestene. Over ser du hvordan Gourmetrestauranten ser ut. Stilrent og dansk, med utsikt ut over havet. I brasseriet er det litt mer avslappet stemning, men likevel med luksuspreg.

_NFX0733Hjemmelaget brød og smør, servert i supersøte små skåler.

_NFX0734_NFX0761_NFX0790_NFX0749_NFX0782Vi fikk servert en helt fantastisk meny med masse lokale råvarer og god vin til. Urtene og blomstene er selvplukket rundt hotellet. Under ser du hele menyen, skrevet ned på dansk av kjøkkensjefen Dennis Juhl.

Snacks:
Puffet sago, østers emulsion
Flæskesvær, remoulade på umodne ferskner og syre
Rå Skagen rejer med brunet smør
Kulmule, syltet grønne tomater, urte creme
Grisetæer, syltet løvstikke, sennep
Andelever og syltet rødbede
Tatar af kronvildt, puffet kartoffel og estragon
Sprød kalvebrissel, aromatisk creme

Forrett:
Skagen fisk og Skagen grønt

Hovedrett:
Grambogård lam, broccoli og morkel

Dessert:
Fåremælksyoghurt og urter

Vin:
G. Chiquet Champagne 1er cru Tradition
Chablis ’’Vaillons’’ 2012 Dom. Duplessis
Cabernet Sauvignon 2008 Starmont Napa valley
Silvaner eiswein ’’Rotenpfad’’ 2003 kupper

_NFX0774Skål!

_NFX0721Vår fantastiske reiseleder, Julie, fra Visit Denmark.

_NFX0727Og Cecilie som er frilansjournalist.

_NFX0795_NFX0803Etter mye god mat og drikke var det deilig å legge seg i den myke senga i vindfulle Gl.Skagen og oppdatere instagram.

_NFX1001Morgenen etter hoppet vi i senga og tok dette rå bildet med selvutløser. Anbefales!

_NFX0810_NFX0812_NFX0808Så var det på tide med frokost. Frokosten på Ruths hotel er kanskje den aller beste hotellfrokosten jeg noen gang har opplevd. Utvalget var ikke overveldende, og det liker jeg. Ferskt brød og knekkebrød fra eget bakeri, et utvalg av danske oster, ferskpresset appelsinjuice, hjemmelaget syltetøy og ikke minst sjokoladepålegg fra hotellets egen sjokoladekokk (!). Man kunne også bestille stekt egg ved siden av, servert i en søt liten stekepanne. Høy kvalitet i alle ledd, og den beste starten på dagen.
_NFX0818Matchet frokosten!

_NFX0849_NFX0893_NFX0857Etter frokost hadde vi tid til en liten tur på stranden før vi skulle videre til nok et fantastisk badehotell, som også fortjener et eget innlegg.

Konklusjonen er, Ruths hotel er et helt fantastisk hotel. Luksus, men ikke overdådig. Du blir skikkelig vartet opp, og klarer du ikke å slappe av her, ja da klarer du det nok ingen steder i hele verden. Det koster litt, men det er det også verdt. Besøk hjemmesiden deres her. Planlegger du en tur i sommer må du booke snart. Skal du ikke overnatte anbefaler jeg å ta en tur i spaet og spise middag der hvertfall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.