Chiapudding med mango og pasjonsfrukt

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne puddingen laget med superfrøet chia er et sunnere dessertalternativ. Chiafrø har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt. De eser ut og blir geléaktig i kontakt med væske. Derfor er de perfekt å lage pudding av!

Det tar bare et par minutter før chiafrøene sveller i kontakt med væske, men de trenger et par timer på seg i kjøleskap før det blir puddingkonsistens av det. Chiapudding har lang holdbarhet, så lag gjerne puddingene kvelden før de skal spises.

Jeg bruker helst hjemmelaget nøttemelk eller kokosmelk når jeg lager chiapudding, men all melk kan brukes.

Du får kjøpt chiafrø på helsekostbutikk og velassorterte matvarebutikker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Chiapudding med mango og pasjonsfrukt:
To store eller fire små porsjoner
-8 ss chiafrø
-2 dl valgfri melk
-1 ts vaniljepulver
-1 ss agavesirup
-1 klype salt
-1 mango
-2 pasjonsfrukt
-1 håndfull mynte

1. Start med å røre sammen chiafrø, vaniljepulver og salt i en beholder med lokk. Du kan med fordel lage puddingene i beholderne de skal serveres i.

2. Hell i melken og agavesirupen og rør godt rundt. Sett beholderen(e) inn i kjøleskapet. Rør litt rundt etter ti minutter for å få en luftigere konsistens. La så chiapuddingen stå og svelle natten over, elle rminst fem timer før servering.

3. Før servering kutter du opp mango i terninger. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene. Server gjerne med mynteblader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Publisert på godt.no!

5 Kommentarer

  1. Pingback: Chiayoghurt - Julies Matblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.