Spiselige julegaver

200969910ac23851ef61f7d86cee2aef314d21a

Alle foto: Rut Helen Gjævert

Alle foto: Rut Helen Gjævert

I dag ble Julies julebakst epsiode to av fire sendt. Den handler om spiselige julegaver, og jeg lager noen veldig enkle, men sykt digge fløtekarameller og konfektkuler med marsipan, daddel og kanel. Skikkelig jul! Du kan se episoden og lese oppskriftene her.

Spiselige julegaver er perfekt å gi bort og veldig gøy å få. De fleste har det aller meste for tiden (bortsett fra meg da, hehe) og det er perfekt om du har et stramt budsjett før jul. Ingen av ingrediensene er spesielt dyre og de rekker til mye konfekt. Pakk julegavene inn i små pappesker, kremmerhus eller papirposer og pynt med sløyfe. Jeg har tidligere år gitt bort hjemmelagede knekkebrød, müsli og chaiblanding. Eller jeg har satt sammen matgaver med olje fra Oliviers&co og andre delikatessebutikker.

I år har jeg bestemt meg for å ikke feire tradisjonell jul. Jeg har tross alt holdt på med jul i to måneder nå. Så mamma, pappa og jeg drar til København for å spise god mat, gå på museum og shoppe supermat. Hehe. Jeg har allerede booket alle middagene, men om du har noen generelle julete tips eller bra frokost/lunsjsteder å anbefale blir jeg veldig glad. Gleder meg til dansk juleand og tartaren på Manfreds. Og grøt på grød og bare generelt København.

Vi har også bestemt oss for at i år er det kun barna som får gaver (og jeg er dessverre ikke barn mer?), men jeg har hatt en ønskeliste helt siden forrige jul på mobilen som heter teite ting jeg ønsker meg siden jeg føler meg litt som en materialistisk gris. Men det er jo lov å håpe at det finnes en julenisse.

Teite ting jeg ønsker meg:
Diptyque-duflys og parfymen 34 boulevard saint germain som solid parfyme <3
-Fluffy morgenkåpe
-Blå/hvitstripete pysjamas
Den prikkete duken fra Hay
Marmorfjøl
-Et putetrekk i råsilke (egentlig ikke teit, men litt råflott så jeg har ikke tatt meg råd)

Praktiske ting jeg ønsker meg:
-Kobbergryte som vanlig
-Spiseskjeer i serien Chaco fra Stelton
-Bamix-stavmikser (tilbud i Mathallen, hint hint)
-Olivenolje og sitronolje fra O&CO
Grillpanne i støpejern med riller
Nutribullet
-Gavekort på bokhandel. Vil lese mer i 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *