Restesalater

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hei bloggen, det er så mye spennende som skjer for tiden. Pop up-restauranten gikk overraskende bra på søndag, men mer om det senere. Først mine to nye salatfavoritter som er ganske like, men likevel veldig forskjellige. Har nemlig funnet en ny salattype og forelsket meg helt i den. Frissé, bare se på den. Lange, tynne og krusete blader som smaker litt bittert og veldig godt. Og så er den litt crispy, så salaten kollapser ikke helt selv om man har varme grønnsaker oppå den. Som vanlig blir måltidene til av rester i kjøleskapet. Her er gårsdagens middag og dagens frokost etter en treningsøkt:

Kyllingsalat:
-Litt frissé
-1/2 stekt Stangekyllingbryst
-Litt søtpotet
-1 moden avokado
-Nypisket sitronmajones
-Sitronolivenolje
-Timian
-Salt&pepper

Brun et pepret Stangekyllingbryst med skinnsiden ned i en jernpanne og stek det videre på 175 grader til det når 66 grader i kjernetemperatur. Det vil stige til ca 70 grader mens det hviler. Et Stangekyllingbryst blir til to måltider for meg. Skrell og kutt søtpotet opp i små biter. Dryss litt sitronolivenolje, salt, pepper og timian over og stek det på 200 grader i 30 minutter. Jeg liker å oversteke søtpotet for da får den en karamellisert fantastisk smak. Den blir helt mør og faller litt fra hverandre, men åh det er verdt det. Jeg steker gjerne masse søtpotet av gangen så jeg har ferdigstekte rester i kjøleskapet til neste måltid. Bland sammen frissé, kylling i biter, litt søtpotet, en avokado i biter med litt sitronolivenolje. Topp med sitronmajones!

Blomkålsalat:
-Litt frissé
-1/2 liten blomkål
-Litt søtpotet
-5 skiver Grøstadbacon
-Olivenolje
-Timian
-Salt&pepper
-Sitronmajones

Kutt blomkålen i små biter og stek dem i olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Krydre med timian, salt og pepper underveis. Tilsett bacon i små biter og stek til det har blitt sprøtt. Tilsett ferdigstekt søtpotet mot slutten. Server på en seng av frissé og topp med litt sitronmajones.

Følg meg gjerne på instagram for hyppigere matoppdateringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.