Enda bedre brownie

brownie1

Foto: Anne Valeur

På Restaurant Day serverte vi den allerede berømte brownien min. Siden jeg har et samarbeid på gang med økosjolade og de var tomme for vanlig kakaopulver som jeg har brukt tidligere, måtte det improviseres litt og da fikk jeg tilsendt 100% ren kakaomasse i steden for. At jeg ikke har tenkt på det før, for det ble så mye bedre. Kaken får en mye rikere og mer intens sjokoladesmak. Konsistensen ble også mye bedre og fudge-aktig. Oppskriften er utrolig enkel, og med endringene tar det ca fem minutter lenger tid. Man bytter bare ut kakaopulveret med kakaomasse, og går litt ned på fettmengden.

Ny og forbedret brownie:
-4 egg
-2 dl smeltet kakaomasse
-2 dl kokossukker
-1 ts vanilje
-1/8 ts salt
-2 ss/30 g kokosolje

Start med å smelte kakaomasse i vannbad. Du kan gjerne smelte kokosoljen oppi der i samme slengen så slipper du to gryter. Mens det smelter pisker du eggene og sukkeret godt sammen. Bruk en ballongvisp og visp for hånd. Vend inn smeltet kakaomasse, kokosolje, salt og vanilje og bland det godt sammen.

Denne oppskriften passer en kakeform på ca 1 liter. Da blir den ca 1-2 cm høy. Stekes i 20 minutter på 175 grader. Så må den stå og sette seg i gjerne et døgn! Man kan også steke brownien i muffinsformer. Denne oppskriften gir 8 store eller 16 små muffins. Steketiden reduseres til 9-10 minutter.

Når kaken tas ut av ovnen vil den være helt myk og dissende, så derfor er det litt vanskelig å bedømme om den er ferdig eller ikke. Med disse steketidene kan du forvente deg flytende kjerne og konfektaktig konsistens. Hvis kaken stekes for lenge blir den litt kjip, så ikke gjør det. Smør deg heller med tålmodighet og la den stå et døgn først. Om kaken står i kjøleskap og hviler blir den enda mer konfektaktig. Det beste av alt, denne kaken blir bare bedre og bedre jo lenger den får stå. Den er like fin etter en uke på kjøkkenbenken!

10 Kommentarer

  1. Pingback: Himlingen på Restaurant Day | Matbloggen

  2. Pingback: Ingvild Telle

  3. Pingback: Instafebruar | Matbloggen

  4. Pingback: Søtpotetbrownie | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.