Kyllingbryst med trøffelstappe

6

Innimellom er det supertilbud på Stangekylling på Rema1000, og for et par uker siden kjøpte jeg en hel kylling på litt over to kilo for under 100 kroner. Og den kyllingen fikk jeg ekstremt mye mat ut av. Brystene ble til denne enkle verdagsluksusretten for Godt, lårene og vingene ble til en digg chorizogryte og lunsjrester dagen derpå og så kokte jeg kraft på skroget. Krafta ble til en veldig god thaiinspirert suppe med plukkekjøtt fra skroget, pluss at jeg fikk fryst ned en god del kraft. De andre oppskriftene kommer etterhvert!

Kyllingbryst med trøffelstappe, søtpotet og grønne bønner:
-2 kyllingbryst (gjerne med skinn)
-1 stor blomkål
-1 pakke aspargesbønner
-1 stor søtpotet
-1 ts trøffelsalt eller trøffelolje
-1 ss smør
-2 ss olivenolje
-1/2 sitron
-salt og pepper, smak til

Skru stekeovnen på 160 grader. Start med å skrelle og dele søtpoteten i mindre biter. Ha den over i en ildfast form, dryss litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper over og sett den inn i ovnen med en gang den er varm. Søtpoteten trenger litt ekstra tid i ovnen enn kyllingen.

Gni kyllingbrystet inn med bittelitt olivenolje, salt og pepper. Svi skinnsiden 2-3 minutter i en grillpanne. Hvis du ikke har grillpanne kan du bruke en jernpanne eller en helt vanlig stekepanne. Legg kyllingen over i en ildfast form og sett i steketermometeret i den tykkeste delen av kyllingen. Still inn på 67 grader. Temperaturen øker litt etter at man har tatt den ut av ovnen, så den kommer til å stige til 70-74 grader som er helt perfekt! Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystene, men omtrent 30 minutter i ovn.

Kutt bort bladene på blomkålen og del den i et par store biter. Damp blomkålen på rist for å bevare mest mulig av næringen. Du kan også koke den vanlig i vann om du heller vil det. Når blomkålen er helt mør har du den over i en blender sammen med smør, trøffelsalt og litt pepper. Kjør sammen til stappa er helt glatt. Du må muligens tilsette bittelitt vann eller olje. Du kan også bruke stavmikser rett i gryta. Husk å helle av alt vannet først isåfall.

Når kyllingen har nådd 68 grader tar du den ut av ovnen. Søtpoteten bør også være ferdig nå. Mens kyllingen hviler koker du opp en liten gryte med vann. Når vannet koker tar du det av plata og legger oppi bønnene. La de ligge i 2-3 minutter før du tar dem ut av vannet. Da er de perfekt knasende.

Oppskriften er opprinnelig publisert på godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.