Hjemmelaget sjokolade

Etter at jeg fikk matintoleranser inngikk jeg et samarbeid med fantastiske Økosjokolade for å teste ut litt forskjellig hjemmelaget sjokolade. Med allergier trenger man full kontroll på ingrediensene, og som bonus kan man lage bra og billig rå sjokolade som faktisk er ganske sunt. Sukkermengden kontrollerer du selv. Her kommer grunnoppskriften og et par variasjonsforslag, og senere skal jeg poste en helt fantastisk «bounty»-oppskrift.

Grunnoppskrift sjokolade:
-50 g kakaomasse
-25 g kakaosmør
-10 g agavesirup
-10 g yaconsirup
-1/2 ts vaniljepulver

Start med å veie opp og smelte kakaomasse og kakaosmør (huskeregelen er dobbelt så mye kakaomasse som kakaosmør!) i vannbad. Når det er smeltet rører du inn sukker og vaniljepulver. Man kan bruke flere forskjellige typer sukker. Jeg har hatt hell med kokossukker og honning også, men man får best resultat med to forskjellige typer. Hell sjokoladen i silikonformer og sett det kaldt i 30 minutter eller til det har stivnet. Så kan du ha dem over i en boks eller et glass. Sjokoladen smelter litt lettere enn «vanlig» sjokolade så det må oppbevares kaldt til man skal spise det.

For å lage appelsinsjokolade er det bare å tilsette et par dråper appelsinolje i blandingen. Det ble også vellykket med et dryss havsalt over sjokoladen mens den var myk så saltet forsvant nedi formen. Gleder meg til å lage sjokolade med forskjellig frysetørket frukt og bær. Flere sjokoladetips kommer etterhvert!

5 Kommentarer

  1. Pingback: Bounty | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.