Laks

Sponsede produkter!Processed with VSCOcam with s2 presetProcessed with VSCOcam with s3 presetSom dere kanskje har fått med dere har jeg begynt å jobbe litt for nyoppstartede Kookooli som tilbyr hjemkjøring av Oslos beste råvarer. Og når man skal drive med markedsføring er det viktig å vite at produktet er bra, så før helgen la jeg inn en bestilling til fredagen. Jeg bestilte økologisk laks og aioli fra Fiskeriet, økologiske asparges, pærer og sitroner fra Økokompaniet, cashewmelk med kakao fra Essentially, kokosyoghurt fra Happy foods og til slutt en luktfri kokosolje til steking fra Coconut bros. Da hadde jeg digg mat både til frokost og middag uten å fysisk måtte gå i butikken. Nå er kanskje ikke jeg midt i målgruppa til Kookooli sånn egentlig, men ofte når jeg skal handle inn mye og spesifikke råvarer har jeg savnet et slikt tilbud. Kommer definitivt til å benytte meg av tjenestene til Kookooli fremover når det er ekstra travelt eller når jeg skal invitere på middag.

Med ingrediensene fra posen min laget jeg en superenkel, rask og god sommermiddag. Akkurat slik det skalvære på sommeren spør du meg.

Laks med digg tilbehør til to:
-2 økolaksefileter med skinn, ca 250 g
-1 bunt asparges
-1 sitron
-1 pakke ruccola
-4 ferske hvitløk
-litt aioli
-kokosolje til steking
-salt og pepper

Den ferske hvitløken kjøpte jeg direkte fra Korsvold gård på Hvaler. De jeg har sett i butikk er ofte mye større og da fungerer det ikke helt på samme måten siden det har blitt dannet «skall» rundt feddene. Men bare bak dem ekstra lenge og popp ut feddene. Uansett, om du vil ha ferske hvitløk til denne retten er det bare å bake dem med litt olivenolje, salt og pepper i ovn (eller på grill!) i ca 30 minutter. Mens hvitløken ble myk og god fant jeg frem to stekepanner og hadde oppi en klatt kokosolje i hver. Jeg steker laksefiletene med skinnsiden ned til de er nesten klare, og så snur jeg dem så de får stekeskorpe på toppen de siste minuttene. Jeg hadde en sitronskvis, salt og pepper på underveis. Steketiden varierer avhengig av hvor tykke filetene er, men følg med på siden til fargen er jevn. La dem hvile litt før du kutter i dem. I den andre stekepannen stekte jeg asparges. Brekk av den nederste biten. La dem steke i ca 10 minutter. Rull litt rundt på dem underveis. Ha på litt salt, pepper og en god sitronskvis helt til slutt. På tallerkenen danderte jeg fisken med litt ruccola, aspargesen, bakt hvitløk, en klatt aioli og en liten sitronbåt. Skikkelig sommermat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.