Fisk, vin og midnattsol

010211træna

05træna212
17180913
Nå har det gått litt tid siden jeg tok med meg typen til Træna for å lage mat til flere hundre mennesker på Trænafestivalen. Det ble noen skikkelig tunge og lange dager og jeg har aldri vært så sliten før, men når jeg ser tilbake på de fantastiske bildene Anne tok føles det helt verdt det. De fleste bildene er tatt midt på natta i soloppgangen, FOR et lys liksom!

Vi serverte en del «klassikere» fra Matbloggen. Blant annet denne røde fiskesuppa med lokal fisk og skalldyr i. Samt lakseceviche med mango, avokado og vannmelon. Vi kjørte en litt asiatisk vri med sesamfrø og punzu til de som ville ha det. Det beste fra flere verdener. I tillegg hadde vi en thaisalat som jeg skal lage en oppskrift på og tre typer wraps. En med hummus, en med laks og en med grillet hval.

Den aller siste dagen satte vi oss i vannkanten og kunne endelig slappe litt av. Da kunne det ikke vært mer perfekt med litt iskald vin. To flasker fra Chateau Rauzan Despagne, en hvit og en rosé. Den hadde jeg tatt med meg helt fra Oslo via Bergen i bagasjen. Det er nemlig ingen hvilken som helst vin, men vin på PET-flasker, altså miljøvennlig plast. De veier kun 1/8 av en vanlig vinflaske og det gjør dem perfekte å ta med på for eksempel festival. Jeg har skrevet litt om den hvite før siden jeg hadde den med på påskefjellet. Begge vinene er enkle, friske, lette og billige og passer utmerket til anledninger som denne. Gleder meg til å smake flere viner på PET, og håper det blir mer utbredt.

Alle foto av Anne Valeur.

4 Kommentarer

  1. Pingback: Laksewraps | Matbloggen

  2. Pingback: Anne Valeur | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.