Siste oppskrift fra Godt denne sommeren. Disse kulene er perfekt når du trenger litt ekstra energi. De har vært min redning i mange tilfeller når det går lenge mellom hvert måltid og på reiser.
Oppskriften gir cirka 15 energikuler
-10 stk store dadler
-4 ss kokosolje
-2 ss kakaopulver
-1 dl havre
-1 t vaniljepulver
-1 klype havsalt
-1 klype kanel
-5 ss revet kokos
Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.
Bland kokosoljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør det godt sammen. Tilsett så havre og dadler og bland godt med en slikkepott.
Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt. Ta så blandingen ut og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksmepel hakkede nøtter. Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet og de varer i minst en uke eller to.
Tips: tilsett de smakene du vil for å lage mer spennende energikuler. Det går for eksmepel fint an å bytte ut dadlene mor en moden banan. Bytt ut havregrynene med bokhvetegryn. Tilsett chiafrø for enda mer næringsrike energikuler. Det er også godt med en skvis appelsinsaft eller frysetørkede bær. Prøv deg frem!
Husk at dere kan lese oppskriftene mine på Godt hver tirsdag!
Pingback: Jul igjen | Matbloggen