Aalborg

Sponsede produkter!_V2S6680_V2S6673_V2S6679En Sanuk


Andre stopp på Danamrksturen vår etter to dager på Læsø var idylliske Aalborg. Etter å ha sjekket inn på First Hotel Europa like ved jernbanestasjonen tuslet vi litt rundt i den gamle og koselige delen av byen.

ålborg13ålborg10ålborg11

ålborg12
Vi tok lunsjen på Penny Lane, et herlig kaotisk sted bestående av en stor cafédel, bakeri, delikatessebutikk og second hand-klesbutikk. Vi bestilte en stor brunsjtallerken med masse digge ting, hjemmebakt brød og den beste varmrøkte laksen noen sinne. Etterpå fikk jeg bli med ned i den gigantiske bakeridelen deres hvor de lager alt fra brød, müsli, kaker og kjeks til butikken selv. Og jeg ble fortalt med den største selvfølgelighet at alt de baker er økologisk. Åh, jeg elsker Danmark! De selger masse hjemmelagede delikatesser samt te, kaffe, sjokolade, frysetørkede bær, lakris, oljer og oster og jeg skulle skikkelig ønske jeg hadde med en stor kjølebag så jeg kunne handlet masse der. Etter brunsj spiste vi glutenfri kake og fikk god kaffe. Anbefales!

_V2S6661ålborg9
Etter den digge lunsjen gikk vi ned til det nye havneområdet som på få år har gått fra grå industriby til skikkelig fin havnefront. Her ligger det flere gode restauranter og kulturtilbud som musikkens hus og Utzon center – et formidlingssted for arkitektur, design og kunst. Senteret er en hyllest til arkitekten Jørn Utzon som blant annet har designet operahuset i Sydney. I tillegg ligger det et fantastisk spisested på paviljongen der som serverer danske smørbrød med en moderne tvist. Vi var så mette så vi orket ikke å smake, men menyen så fantastisk ut! Rett ved Jomfru Ane Park har de bygget et fint havnebad.

ålborg8ålborg7
Jeg elsker dyr, men har et litt ambivalent forhold til å gå i dyrepark. Siden jeg er vokst opp i Kristiansand med dyreparken der hvor de har så uendelig god plass var det litt vemodig å se de små innhegningene de hadde her. Men alle dyrene så ut til å ha det greit altså, om enn litt slappe på grunn av varmen. Selv om ikke Aalborg zoo er så stort har de mange dyr og parken er veldig koselig.

ålborg4ålborg5ålborg3ålborg6
På kvelden dro vi ned til havnen igjen for å spise middag på Fusion. Inne synes jeg det var litt vel jålete, men ute på verandaen i solnedgangen med utsikt rett ut i havnen var det veldig fint. Her har de en blanding av asiatisk mat og sushi, så vi prøvde litt av hvert. Gyozaen og sommerrullene med and var helt utmerket, men alle var enige om at makibitene var alt for store. Jeg fikk smakt på ål for første gang, og den var utrolig god. Både vinkartet og sommelieren var imponerende, og vi fikk veldig god vin. Anbefaler absolutt å spise de asiatiske rettene her. Eller bare sitte på uteserveringen og ta et glass vin. På vei hjem gikk vi raskt gjennom partygata og fant en roligere pub og tok et glass før vi stupte i seng.

ålborg1Ålborg14
Hotellfrokoster er alltid spennende, og på hotellet vi bodde på hadde de glutenfritt brød som faktisk var veldig godt. De hadde en del økologiske pålegg, ferskpresset juice og masse frukt. Etter frokosten sjekket vi ut og dro til Behag din smag på Gabels torv for kaffe. De kunne ikke lage noe iskaffe uten melk, men espressoen var kjempegod. Fikk inntrykk at de kunne sakene sine her, så ta turen innom for litt kvalitetskaffe.

Dette var alt vi rakk på det døgnet vi var i Aalborg, men jeg hadde på forhånd fått mange tips av Cathrine i VisitAalborg – noe jeg virkelig anbefaler folk å gjøre. Ta kontakt med turistbyråene og du får skikkelig bra tips. En ting vi ikke rakk å gjøre mens vi var der var «beerwalk» hvor du kjøper et glass for 100 kroner og kan gå rundt til seks forskjellige steder og fylle opp glasset. Man får kjøpt glasset på for eksempel Vinspecialisten, en butikk hvor vi gikk litt crazy og handlet med oss kvota hjem. Andre spisesteder jeg har fått anbefalt utenom Fusion er Mortens kro for dansk gourmetmat, Pingvin tapas&vinbar for ja, tapas og vin og Søgaards Bryghus som er et mikrobryggeri og restaurant med klassiske danske retter.

En del av bildene er tatt av Tove Balas.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Åh Jylland! | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.