Glutenfrie knekkebrød

7c608f6111f2e255daf827bebb5810f7
Jeg tenkte det var på tide med noen flere glutenfrie oppskrifter her på denne matbloggen. Og i dag har jeg publisert en oppskrift på glutenfrie knekkebrød på Godt.no. Legger den ut her også.

Hjemmelagede knekkebrød er utrolig enkelt, og ikke minst blir de mye mer smakfulle enn kjøpeknekkebrød. I lengden er det også mye mer økonomisk. Disse knekkebrødene er både lavkarbo og glutenfrie siden de ikke inneholder noe mel. Kun frø, vann og litt olje. Du bestemmer selv tykkelsen på knekkebrødene, men husk at jo tynnere de er jo sprøere blir de.

Oppskriften gir ett brett knekkebrød:
1,5 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl gresskarfrø
1/2 dl linfrø
1 ss fiberhusk
1/2 dl kokosolje
2 dl vann
1/2 ts salt

Start med å male solsikkefrø og sesamfrø i blender eller matmølle til mel. Ikke kjør dem for lenge, for da begynner de å slippe olje.

Varm opp vannet til rett under kokepunktet og ha i oljen. Jeg foretrekker å bruke en god olivenolje eller kokosolje, men det er valgfritt. Det går også an å bruke smør. Beregn da 3 spiseskjeer.

Bland alle de tørre ingrediensene med de våte. Smak til med mer salt om ønskelig.

Smør knekkebrødmassen utover et papirkledd stekebrett med en slikkepott. Smør gjerne papiret med bittelitt olje først så risikerer du ikke at det setter seg fast. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene.knekkebrød3

Stek knekkebrødene i 30-40 minutter på 150 grader. Snu gjerne brettet en gang underveis så de blir helt jevnt stekt. Når knekkebrødene har blitt gylne slår du av ovnen og kutter dem opp. Sett så brettet med ferdigoppkuttede knekkebrød tilbake i ovnen med døra på gløtt. La dem tørke i restvarmen fra ovnen til de er helt sprø og avkjølt.

Knekkebrødene varer omtrent en uke når de oppbevares i en lufttett beholder. knekkebrød1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.