Chili con carne

Processed with VSCOcam with lv01 preset
Da jeg la ut et bilde av denne chiligryta med tre typer chili, sjokolade og kanel på instagram her for leden ble det etterspurt en oppskrift. Jeg lager jo det meste på slump, så her kommer en oppskrift man kan justere litt slik man liker det selv. Denne laget jeg til lunsj på jobb, så jeg er avhengig av at det går ganske raskt. Har du bedre tid anbefaler jeg definitivt å bytte ut kjøttdeig med noe digg grytekjøtt som får putre lenge og bli mørt. Oppskriften er nok til ca 5 personer.

CHILI CON CHIKU
-400 g kjøttdeig eller grytekjøtt
-4 hvitløksfedd
-1 gul løk
-1 rød chili
-Chipotle
-Cayennepepper
-1 ts kanel
-50 g mørk sjokolade
-4 ss korianderfrø
-4 ss tomatpuré
-2 bokser bra hermetiske tomater
-3 dl vann
-1 boks bønnemiks (feks den fra GoGreen)
-1 boks kidneybønner
-3 store gulrøtter
-2 røde paprika
-Olje til steking
-MASSE koriander

For å lage skikkelig digge gryteretter er det nesten et must med en god jerngryte. Jeg sverger til mine fra Le Creuset. Da slipper man å bruke både stekepanne og gryte når man lager denne retten hvertfall. Start med å varme opp gryta og rist korianderfrøene i tørr gryte. Hell dem ut og knus dem i en morter eller lignende. Tilsett så litt olje og ha oppi finhakket løk, hvitløk og chilien. Behold frøene for spicy variant. La det surre til det er mykt og blankt.

Tilsett kjøttdeigen og stek det til det har fått fin skorpe.

Ha i cayennepepper, de knuste korianderfrøene, kanel og chipotle. Man kan fint bruke tørket chipotle om man finner det. Jeg bruker en chipotlesaus som er litt lettere å få tak i. Bland godt med kjøttet og tilsett så tomatpuré, de hermetiske tomatene og vannet. La det koke opp og skru ned temperaturen og la det småputre.

Finhakk gulrot og paprika og ha det over i gryta. Skyll bønnene godt og ha dem i nå hvis du liker en litt most variant. Vent helt til slutten om du liker litt mer tyggemotstand. Rasp eller finhakk sjokoladen og rør det godt ut. La gryta stå og putre så lenge du har tid. Server med masse frisk koriander på toppen!

Jeg spiser lett kun chiligryta som den er, men for et mer komplett måltid kan du servere den med villris og guacamole. Min beste guacamole består av avokado, chili, hvitløk, cherrytomater, lime og koriander som jeg moser med stavmikser.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Salsa | Matbloggen

  2. Pingback: Tortilla | Matbloggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.