Halvannet døgn i København

Sponset tur

Forrige onsdag sto jeg opp grytidlig for å dra til København igjen. Denne gangen var det i regi av Släger og Bosch for å teste deres nye stekeovn series 8. Nå har jo jeg en stekeovn jeg er veldig fornøyd med, men man må jo følge med på hva som skjer på den fronten når man er i bransjen. Og så sier jeg ikke nei takk til litt tid i favorittbyen min København.

Bosch hadde invitert et knippe mat- og interiøstbloggere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland for å teste den nye stekeovnen og konkurrere i kanelbollebaking. Les om hvem som vant lenger ned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På flyet møtte jeg interiørbloggerne Marthe som jeg har vært på Danmarkstur med tidligere, og Amalie. Vi hadde igrunnen hele dagen for oss selv, så etter å ha sjekket inn på Hotel Copenhagen Island på Island brygge dro vi til et av mine favorittlunsjsteder i Kødbyen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paté paté – Slagterboderne 1 i Kødbyen
Paté paté er en stor og fin restaurant som serverer småretter fra forskjellige deler av verden. Maten og stemningen er tipp topp, og passer perfekt når man vil ha en skikkelig lunsj. Nå vet jeg ikke hvor raskt menyen skifter, men prøv auberginretten med hummus! Marthe går god for rekene, og jeg spiste en digg tartar (men ikke så god som den på Manfreds&vin). De serverer også små og store retter til middag. Ta en titt på den fantastiske tebutikken tante T og bladbutikken Nibble når du først er i Kødbyen. Men mer om sistenevnte senere. Etter lunsj ruslet vi inn til sentrum for å titte litt i butikker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stilleben – Niels hemmingsensgade 3
Stilleben er en av mine favorittbutikker for fotorekvisitter, duppeditter og blader. Her kjøper jeg med meg porselen, keramikk, linduker og blader når jeg er i København. Denne gangen fant jeg et armbånd (på salg heldigvis) som matcher forlovelsesringen min. Ta turen innom om du liker minimalistisk og litt obskur dansk design. Butikken ligger i en sidegate fra Strøget omtrent på Amagertorv, og når du er i nærheten kan du jo ta turen innom &otherstories også. Her kjøper jeg alltid et par kasjmirsilkesokker (de beste og diggeste ever!) og denne gangen fant jeg en tung og fin silkekjole som jeg planlegger å bruke på lanseringsfesten for boken min. Yay! Etter shopping trenger man kaffe og da går jeg alltid innom 42raw i Pilestrædet for der har de mandelmelkkaffe. Kjøper med meg et par pakker svindyre knekkebrød derfra hver gang jeg innom. De er så gode! Denne gangen kjøpte jeg like godt med meg boken deres så jeg kan lage dem selv fra nå av. I tillegg til god kaffe har de gode og sunne salater, glutenfrie sandwicher og bra juice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved stranden vinhandel og bar – Ved stranden 10
Ved stranden er et av stedene jeg aldri har rukket innom, men hørt så mye fint om. Her rakk jeg å møte Kaja og Endre, to norske venner som jeg bare møter i København av en eller annen grunn. Her har de et vilt stort utvalg av bra naturlig vin, så vi lot vinkelneren velge noe digg for oss og delte en ost- og skinkeplanke. Det var så sykt digg. Helt perfekt etter en lang dag med mye trasking rundt i kalde København. Innredningen her er så fin, men fikk ikke tatt så mange bilder i farta. Er du i København MÅ du dra innom for mandagsmat for en hundrings. Det virker skikkelig koselig. Etter et par glass vin var det på tide å møte de andre bloggerne for middag med i’m a kombo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi møtte de andre skandinaviske bloggerne for mingling og mat på bladbutikken Nibble i Kødbyen. Det er gjengen i i’m a kombo som driver dette stedet og matopplevelseseventene the social act. Det er ikke en restaurant, men mer et catering/eventselskap. Jeg har spist med dem før, sist på flyplassen i København da de hadde pop up der i høst. Da ble man plassert sammen med en annen reisende og delte et måltid. Skikkelig rart men fint. Nå hadde de lagt det opp slik at vi var to grupper som alle måtte delta i måltidet. Da vi kom fikk vi champagne og popcorn. Så laget alle sin egen suppe av hjemmelagede buljongterninger, før vi ble delt i to grupper (siden vi var så mange). Vi fikk servert et par småretter mens vi minglet og ble kjent. Først fikk vi Mikeller/i’m a kombo agurkøl, tartar man måtte spise med hendene, nudelsuppe og løkbrioche med foie gras på tube. De som følger meg på snapchat (chikujenta) har nok allerede fått med seg disse kule små rettene. Siden jeg var opptatt av å snapchatte glemte jeg helt å ta bilder av dem. Sånn kan det gå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter smårettene ble vi tatt med inn i lageret hvor de har bygget en spiseplass. Sjekk bestikket i taket! Her fikk vi servert en superdigg alt i ett-gryterett og god vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter middagen fikk alle på seg matchende boblejakker før vi gikk ut i bakgården for å grille vår egen pinnebrøddessert. Når pinnebrødene var ferdige ble de fylt med en vellagret dansk ost og dulce de leche-saus. HERREGUD! Det var så digg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I’m a kombo-gjengen i boblejakkene de har designet. Etter en sosial matkveld dro de aller fleste hjem før noen av oss dro til Mesteren og lærlingen – en liten bule rett borti gata. Her har de farlig lettdrikkelige rabarbradrinker. Heldigvis lå hotellet vi bodde på bare et par minutter unna Kødbyen, så jeg kom meg snart hjem til den myke hotellsengen etter en laaang dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERABosch event 050215
Foto: Bente Jæger

Bosch event 050215
Foto: Bente Jæger
Morgenen etter ble en gjeng trøtte bloggere kjørt til Øksneshallen (også i Kødbyen) for å se på den nye stekeovnen og bake litt med kondittor Nikolaos Strangas.

Bosch event 050215
Foto: Bente Jæger
Team Norway har funnet internettet.

Bosch event 050215
Foto: Bente Jæger
Alle landene fikk i oppgave å lage de fineste kanelsnurrene med en ferdiglaget deig fra Strangas dessert boutique. Her ser du resultatet. Gjett hvem som vant? Norge såklart. Ledet av bakedronning Ina som skriver bloggen mat på bordet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slik blir et instagrambilde til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vinnerbollene! Vi fikk med oss oppskriften hjem, men siden jeg ikke baker med gluten, melk og sukker synes jeg heller dere skal ta turen over til Ina som allerede har postet steg for steg-oppskrift på vinnerkanelbollene her. Jeg kan avsløre at litt av hemmeligheten er marsipan i fyllet. Mmmm!

Bar’Vin – Skindergade 3
Etter presentasjonen og bakekonkurransen var det akkurat tid til en lunsj på et sted jeg har fått varmt anbefalt men aldri rukket innom. Bar’Vin er et veldig koselig lite familiedrevet franskdansk sted i indre by som serverer rustikk lusnj og middag, naturvin eller hjemmelaget ingefærbrus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bakebloggeren Manuela som driver Passion for baking, matbloggeren Ina som driver Mat på bordet og interiørblogger og United bloggers-kollega Therese som driver bloggen By Therese Knutsen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg spiste kaninlårconfit med småpoteter, nykål og rips i verdens beste sennepssaus, mens de andre spiste ostesmørbrød med geitost med trøffelchips til. Veldig godt og et bra siste måltid i København for denne gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les flere av mine blogginnlegg om København her.

20 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.