Kjøleskapsgrøt med chiafrø og bringebær

image

Jeg henger litt etter, eventuelt litt foran, her i Bangkok. Men her kommer hvertfall tirsdagsoppskriften min fra Godt.

Chiafrø er bittesmå superfrø fra søramerika. De har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Frøene absorberer 12 ganger sin egen vekt, og derfor er de perfekt til å lage kjøleskapsgrøt eller pudding med. Med denne fremgangsmåten tar det deg ca 10 minutters innsats på kvelden, og så har du en næringsrik frokost klar i kjøleskapet morgenen etter.

Jeg bruker mandelmelk når jeg lager chiagrøt. Men du kan også bruke andre typer melk som for eksempel havremelk, rismelk, kokosmelk eller helt vanlig kumelk.

Chiafrø fås kjøpt på helsekost, og er supert å bruke i smoothie også. En liten teskje er nok! Chiafrø kan også brukes som eggerstatning i bakst på grunn av konsistensen det får når de ligger i vann.

image

Ingredienser:
-2 ss chiafrø
-1 dl mandelmelk
-1 dl tinte eller friske bringebær
-½ ts vaniljepulver
-1 ts kokos
-1 ts agavesirup, eller annen søtning

1. Du trenger egentlig kun to ingredienser for å lage chiagrøt, men med noen smakstilsetninger blir det enda bedre. Jeg lager en variant med tinte bringebær, vanilje og litt kokos. Men smak deg gjerne frem. Andre ting som er godt i er kanel og banan, mango eller kakaopulver.

2. Start med å helle melken og chiafrøene i en liten beholder med lokk. Rør det godt sammen og sett det kaldt et par minutter til frøene begynner å svelle.

3. Rør inn tinte eller friske bringebær, vanilje, agavesirup og kokos. Sett på lokk og la blandingen stå i kjøleskapet over natten. Det holder med et par timer også hvis den skal lages tidlig på dagen som lunsj.

image

4. Server chiagrøten med mer bær, kokos eller hva du måtte ønske. Ferdiglaget chiagrøt holder seg et par dager i kjøleskap!

image

unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.