Sniktitt fra boken: squashlapper

Job_3113squashlapper
Foto: Studio Dreyer Hensley

Her kommer enda en liten sniktitt fra boken min Kjernesunt. Dette innlegget har jeg forhåndsinnstilt, for nå er jeg på til Thailand for å lære mer om thaimat (følg med på instagram og snapchat!).

Denne oppskriften på squashlapper er en av mine favoritter fra boken. De er utrolig gode og saftige, og passer perfekt både til frokost, lunsj og middag spør du meg. Lag gjerne en stor porsjon så har du god og sunn næringsrik mat liggende klar. De kan også gjerne fryses ned. Da er det bare å ta med seg frosne lapper i lunsjboksen så er de ferdigtinte på et par timer.

SQUASHLAPPER, 20 stk
-2 medium store squash
-2 sjalottløk
-1 rød chili
-1 kvast persille
-1 egg
-3 ss havremel
-en klype havsalt og nykvernet pepper
-ghee eller olje til steking

Fremgangsmåte:
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15–20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme godt med begge hender.

Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene: Finhakk sjalottløken. Del chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persillen. Bland alt godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg og havremelet. Bland godt sammen. Salte og pepre etter smak.

Form små baller av squashlapperøren med hendene og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt ghee eller olje. Klem ballene litt flate og stek dem i 2–3 minutter på hver side eller til de er gylne.

Det går fint an å lage squashlappene uten mel, men det blir enklere å forme dem med mel. Havremel kan fint byttes ut med andre typer mel, som for eksempel quinoa- eller bok- hvetemel som har ganske lignende egenskaper.

unnamed-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.