Ukens oppskrift fra meg på Godt er en oppskrift på couscous med masse godsaker i. vanligvis deler jeg bare de glutenfrie oppskriftene her på bloggen, men denne er så enkel å gjøre glutenfri at det får gå. Bytt ut couscous med enten quinoa eller finraspet blomkål i steden for.
Blandingen av salte grønnsaker, urter, luftig couscous og søt frukt passer utmerket sammen med en syrlig tahinidressing. Tahini er laget av sesamfrø og fås kjøpt på grønnsakshandlere og velassorterte dagligvarebutikker.
Ingredienser:
-200 g couscous
-1 stor søtpotet
-1 brokkoli
-100 g tørket aprikos
-100 g fetaost
-1 granateple
-1 kvast mynte
-1 kvast koriander
-2 ss smør
-4 ss olje
-1/2 sitron
-1/2 ts kajennepepper eller harissa
-salt og pepper
Tahinidressing:
-3 ss tahini
-1 ss olivenolje
-1 ss flytende honning
-1/2 ts kajennepepper eller harissa
-1/2 ts pepper
-1/2 ts pepper
-1/2 sitron
-1 dl vann
Start med å dele søtpoteten i små terninger. Fordel dem utover et stekebrett og drypp ca to spiseskjeer olivenolje og saften fra en halv sitron over. Dryss litt salt, pepper og kajennepepper eller harissakrydder over og bland det godt sammen. Stek søtpotetene på 220 grader i 15-20 minutter eller til de har fått til stekeskorpe og er møre.
Kok opp 4 dl vann med 2 ss olje i. Når vannet koker trekker du det av platen og tilsetter couscousen. Rør rundt og sett på lokket. Etter fem minutter tilsetter du smøret og rører rundt med en gaffel for å få couscousen luftig. For glutenfri variant: kok quinoa, fremgangsmåte her. Blomkål»couscous» er også godt. Bare grovrasp blomkål på et rivjern og bruk det rått i salaten. Eventuelt kan samme fremgangsmåte som brokkolien under brukes.
Finhakk urtene, del aprikosen i mindre biter, smuldre fetaosten og plukk ut granateplekjernene. Bland det sammen med brokkolirisen og søtpotetbitene i couscousen.
Lag tahinidressingen ved å vispe sammen tahini, honning, olje, sitronsaft og krydder. Visp inn litt vann av gangen til du har ønsket konsistens på dressingen. Blir den for tynn kan du tilsette litt mer tahini for å gjøre den tykkere igjen. Det går også an å lage denne dressingen med sennep i steden for tahini. Server couscoussalten med tahinidressingen rørt inn eller ved siden av.