Frokostegg med grønnkål

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har delt en ny oppskrift med Lev med diabetes. Denne gangen er det en av mine favorittfrokoster, som passer perfekt nå i påsken. Mitt beste tips for raske, enkle og næringsrike måltider er å koke en stor porsjon quinoa en gang i uken og ha ferdig vasket og revet grønnkål klar i kjøleskapet. Med disse to ingrediensene kan man lage så mye godt.

FROKOSTEGG
-1 håndfull grønnkål
-2 egg
-litt langtidsbakte tomater
-litt ferdigkokt quinoa
-litt revet gruyere eller parmesan
-salt&pepper
-litt olje til steking

Vask grønnkålen godt og riv bladene av stilken. Varm litt olje i en liten stekepanne og fres grønnkålbladene til de blir mørkegrønne og faller sammen. Knekk eggene oppi og skru ned varmen. Stek til eggene er slik du liker dem. Mot slutten drysser du litt quinoa over og river litt god ost på toppen. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over og server med langtidsbakte tomater – enda en ting det er veldig greit å ha ferdig i kjøleskapet. Det er godt på ALT!

Noen av dere lurer kanskje på hvorfor jeg bruker ost i denne oppskrifter selv om jeg egentlig ikke tåler melk. Vellagrede oster som for eksempel parmesan tåler godt. Det er ikke noe laktose igjen etter lagringen, og av en eller annen grunn tåler jeg melkeprotein i vellagret ost selv om jeg har melkeproteinintoleranse. Tåler ikke laktosefrie melkeprodukter, så det er egentlig ganske merkelig. Kanskje det har noe med den italienske melka å gjøre? Det er noe jeg måtte teste meg frem til. Tåler dere vellagret ost men ikke melk?

Forresten, nå har fine Sara som skriver bloggen Paleoliv en påskekonkurranse hvor man kan vinne boken min. Ta en titt!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.