Julies grønne kjøkken

image
Foto: Anne Valeur – Styling: Line Dammen

Jeg har sagt tidligere at denne gangen skal jeg dele mer av selve prosessen ved det å gi ut bok. De siste ukene har det vært ganske hektiske så jeg har ikke fått delt så mye foreløpig. I går kveld leverte jeg inn manuset mitt, og jeg kan endelig fortelle dere tittelen på boken – Julies grønne kjøkken. Boken skal inspirere til å spise mer grønt og mindre kjøtt, så alle oppskriftene er vegetariske. Jeg mener ikke at man må kutte ut alt kjøtt fra kostholdet, men de fleste har godt av å kutte litt ned på kjøttinntaket. Ikke bare for helsas skyld, men også for miljøet. Jeg skriver litt om min matfilosofi, miljø og deler 50 nye oppskrifter i Julies grønne kjøkken som kommer ut på Kagge over sommeren.

Jeg er så utrolig fornøyd så langt. Samarbeidet med forlaget, bildene, designet og selve opptaket har gått så bra. Jeg har fått plukke mitt eget team og samarbeidet med unge, driftige folk. Jeg har deltatt i hele prosessen og er med å bestemme i alle ledd, og det er vel også grunnen til at jeg har gått fra et stort til et lite forlag. Nå er det bare noen justeringer igjen, før all teksten skal gjennom korrektur og språkvask. Så skal alle tekstene settes inn i designet som er så utrolig bra og gjennomført. Det er Lars Kjelsnes i Heydays som har designet boken, og det er synes jeg er fint på mange plan. Først og fremst fordi boken blir utrolig fin, men også fordi Heydays var min aller første cateringkunde og med på starten av det som skulle bli en karriere innen mat.

Det er fremdeles litt uvirkelig for meg at jeg har gitt ut en kokebok, og nå har nummer to på vei. På bare et år! Og i neste uke skal jeg på opptak for en e-bok jeg har skrevet på oppdrag parallelt med Julies grønne kjøkken. Så faktisk rekker jeg å lage to kokeboker og en e-bok før jeg fyller 24 i neste uke. Det sier jeg meg satans fornøyd med.

Jeg kommer til å dele noen sniktitter fra boken og såklart holde dere oppdatert i prosessen videre. Tenkte jeg skulle skrive litt om det å skrive også. I mellomtiden er det bare å spørre om det er noe dere lurer på.

Jeg har jobbet med fotograf Anne Valeur, stylist Line Dammen og hatt Kristin H.R. Nielsen med på laget som høyre hånd. Aslak Nore er redaktøren min på Kagge, og Heydays har som sagt laget designet. FOR et team!

8 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.