Grønn potetsalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne uken har jeg laget to friske potetsalater for Godt.no, en grønn og en rød. Jeg har mange varianter av grønn potetsalat, men dette er favoritten. Med en kremete sennepsdressing og knasende brokkoli og aspargesbønner. Den passer til ALT, men jeg synes den er så god som den er så jeg spiser den ofte uten noe annet tilbehør. Den blir kanskje ekstra god med litt varmrøkt laks eller reker.

Grønn potetsalat:
Tilbehør til 4
-200 g småpoteter
-1 brokkoli
-100 g aspargesbønner
-50 g parmesan
-30 g pinjekjerner
-1 ss dijonsennep
-1 ss honning
-1/2 sitron
-1 dl olivenolje
-litt salt og pepper

Start med å dampkoke potetene i 10-15 minutter, avhengig av størrelse. Sjekk med en spiss kniv underveis. Det går også an å koke potetene i lettsaltet vann, men personlig liker jeg best å dampkoke grønnsaker for å bevare mer næring og ikke minst den fine fargen.

Del brokkolien i buketter og aspargesbønnene i to og legg dem sammen med potetene de siste to minuttene, til de blir grønne og fine. De skal fremdeles ha litt knekk.

Bland sammen en enkel sennepsdressing ved å vispe sammen sennep, honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med litt salt og pepper til slutt.

Vend sennepsdressingen og grønnsakene sammen. Rasp over litt parmesan og bland godt sammen.

Rist pinjekjernene i en varm og tørr panne. Husk å røre rundt kontinuerlig så de ike svir seg. Topp potetsalaten med de ristede pinjekjernene og et drag nykvernet pepper.

3 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.