Nøttebrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter at jeg kuttet ut gluten for to år siden har jeg egentlig gitt opp å spise brød. Det er så komplisert å bake med glutenfritt mel. De meltypene som ikke gjør deg oppblåst gir ikke så bra resultat, mens de meltypene det faktisk går an å bake med egentlig gir meg like mye vondt i magen på grunn av all stivelsen. Det er noen glutenfrie bakerier, men jeg har ikke likt noen av brødene jeg har smakt til nå, så jeg har som sagt bare lgt det fra meg. Helt til jeg kom over et bilde på Pinterest av dette nøtte- og frøbrødet. Oppskriften var veldig enkel. 500 g valgfrie nøtter og frø, 4 egg og litt olivenolje. Nå har jeg bakt det to ganger, med og uten krydder. Det er et brød jeg kan spise uten å få vondt i magen! Et megabonus er at en liten skive er suppermettende, og brødet holder seg i opptil en uke før det blir tørt.

Nøttebrød:
-4 egg
-1/2 dl olivenolje
-1 klype salt
-litt krydder, feks timian, rosmarin, paprika
-500 g nøtter og frø. Jeg brukte:
-150 g mandler
-150 g cashew
-100 g hempfrø
-50 chiafrø
-50 g gresskarfrø

Du kan som sagt bruke hva som helst av nøtter og frø. Fremgansmåten er superenkel. Jeg kan nesten love deg at du aldri har bakt et enklere brød enn dette.

1. Pisk eggene sammen i en bolle.
2. Tilsett olivenolje, salt og krydder om du vil ha det i.
3. Vei opp nøtter og frø og bland det sammen med eggene. Du trenger ikke å hakke opp nøttene.
4: Hell blandingen over i en brødform med bakepapir. Stekes ved 160 grader i 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det.

22 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.