Aalborg og nordjysk skog

Pressetur, sponset opphold
_NFX0195For en liten stund siden ble jeg invitert med på en tur tilbake til min favorittdel av Danmark, nemlig Nordjylland, sammen med Visit Denmark. Programmet var som vanlig tett, og gjengen bra sammensatt. Her er blondinene foran tidenes søteste fly. Julie fra Visit Denmark, Stine som er popupdj, Cecilie og Lill som er frilansjournalister. Bak kamera er Anne Valeur som har tatt alle bildene fra denne turen.
_NFX0181_NFX0196_NFX0198

Vi fløy et bittelite propellfly, og de flyr så lavt at man får med seg alt. Elsker det. Selv om vi damene hylte litt da det ble turbulens. Vi landet på Aalborg flyplass og ble møtt av Kathrine fra Visit Aalborg som gidet oss rundt i byen.
_NFX0206_NFX0207Første stopp på turen var Aalborg og den koselige caféen Penny lane, som jeg også var på forrige gang jeg var på besøk i Aalborg. Her serverer de fantastiske lunsjtallerkner, bakverk og god drikke. Alt er økologisk og hjemmelaget. De selger også forskjellige delikatesser på glass, kaffe, te, sjokolade og andre digge ting. Vi kjøpte med oss noen gigantpikekyss til bilturen senere. Sukkerkick! Anbefaler virkelig en tur innom dette rare stedet. De har også en second hand klesbutikk der.

_NFX0230_1

_NFX0236_NFX0260Koselige gater og utsikten over byen fra kontoret til Visit Aalborg. Aalborg er den fjerde største byen i Danmark, men likevel virker den så liten og koselig. Jeg kaller det en liten storby. Aalborg er en studentby, og legger virkelig til rette for studentene. Hele havnefronten er nylig utbygget, og det er studentene som får kremleilighetene ved vannet. Det skjer bare i Danmark.

_NFX0267_NFX0283_NFX0279_NFX0271_NFX0277Vi fikk en omvisning i Musikkens hus, hvor Aalborg symfoniorkester hadde øving. Vi snek oss inn og hørte litt på. For et fantastisk sted! Arkitekturen er helt vill, tegnet av Coop Himmelb(l)au. Det må bare oppleves, enten for en konsert eller bare en titt der inne. De har også en utrolig fin restaurant der.

_NFX0297På tur langs havnefronten. På sommeren åpner det et utrolig fint offentlig havnebad med stupetårn og det hele. Vi var der midt på sommeren i fjor, og det er virkelig en bra sommerby. Her peker jeg på turens neste stopp, nemlig Utzon center.

_NFX0301_NFX0298_NFX0304Utzon center ligger det en fin smørrebrødrestaurant eiet og drevet av Morten Nielsen, som også driver populære Mortens kro. På Utzon restaurant får man moderne danske smørrebrød med de villeste smakskombinasjonene. Med utsikt ut over havnen. Hit må man rett og slett dra!

_NFX1032Etter et par timer i den lille storbyen Aalborg dro vi videre til skogsområdet Rebild bakker en liten times tur unna. Her sjekket vi inn på Danmarks eneste rendyrkede sportshotell, Comwell sport Rebild Bakker. Dette er noe jeg aldri hadde funnet på å gjøre selv. Kanskje mest fordi jeg dår frysninger av ordet sport, og fordi jeg hater å trene. Men aldri før har det vært så gøy å trene!

P4220002P4220013P4220016OLYMPUS DIGITAL CAMERAP4220022OLYMPUS DIGITAL CAMERAP4220038Vi startet med en sykkeltur i nærområdet. På hotellet kan du låne terrengsykler og få med guide om du vil. Vi tok en rolig tur, og så både hest og sau som vi såklart måtte stoppe for å prøve å klappe. Rebild bakker er et område hvor det faktisk ikke er så flatt, derav navnet. Naturen ser ganske norsk ut, med barskog, lyng og mose. Ganske ulikt resten av Danmark.

_NFX0346_NFX0338Etter sykkelturen bar det rett videre til kettle bells-time og så en foam rolling-time. Men DET kjære blogglesere får dere ikke se bilde av. Svette kvinner som ruller rundt i gresset og stønner i smerte. Men det var veldig gøy da. Etter all treningen var det middag på hotellet, hvor vi fikk servert en treretters med biodynamisk vinmeny til. Det ble en tidlig kveld, for morgenen etter skulle vi tidlig opp for å gå på en yogatime.

Konklusjonen er at sportshotell er gøy. Og slitsomt! Det er også et styrketreningsrom og basseng på hotellet, og mange andre aktiviteter. Jeg tviler på at jeg kommer til å dra på sportsferie med det første, men det må da passe for de som liker sport litt bedre enn meg.

Turens neste stopp var vakre Skagen, men det får bli et eget blogginnlegg eller to. Les blogginnlegget mitt om Aalborg fra i fjor her. Spør meg gjerne om Danmarkstips, eller sjekk sidene til Visit Denmark.

Alle bildene er tatt av Anne Valeur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.