Kunsten å samle kunst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne fine oransje boka har kommet ut i forbindelse med utstillingen Love story – verk fra Erling Kagges samling som åpner på Astrup Fearnley førstkommende fredag. Erling Kagge har en enorm samtidskunstsamling i tillegg til å være polfarer og forlegger på Kagge, mitt nye forlag.

Kunsten å samle kunst, eller A Poor Collector’s Guide to Collecting Great Art som den heter på engelsk, er en morsom og lettlest bok om å samle kunst. Jeg har ikke lest den fra perm til perm, men har rukket å få skikkelig lyst til å begynne å samle (har bursdag imorgen, hint hint neida). Jeg har allerede sett noen av verkene som skal stilles ut, siden de henger rundt om kring på Kagge. Til og med på do. Så jeg gleder meg skikkelig til utstillingsåpningen denne uken. Anbefaler alle å ta en titt på både boken og utstillingen.

Kunstnere som er stilt ut:
Assume Vivid Astro Focus, Dan Attoe, Tauba Auerbach, Trisha Donnelly, Olafur Eliasson, Jana Euler, Ceal Floyer, Mark Handforth, Ann Cathrin November Høibo, Sergej Jensen, Adriana Lara, Klara Lidén, Raymond Pettibon, Manfred Pernice, Kirsten Pieroth, Andreas Slominski, Wolfgang Tillmans, Franz West.

Les mer om utstillinger her. Og en fin sak om Erling Kagge og samlingen fra A-magasinet.

1 Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.