Sara Skotte

Sara Skotte, keramikkdesigner, fotograf Anne Bråtveit
Foto: Anne Bråtveit

Sara Skotte er en norsk designer som lager helt fantastisk fint porselen. Jeg elsker Sara sine produkter og har brukt tingene hennes i begge bøkene mine. I den siste boken min som kommer ut over sommeren går Sara Skottes design igjen gjennom hele boken. Maten ser bare så mye mer delikat ut i de fine tingene hennes. Jeg håper flere får øynene opp for disse fantastiske produktene og støtter norsk småskalaproduksjon neste gang du trenger noe nytt til kjøkkenet.

Sara Skotte, keramikkdesigner, fotograf Anne Bråtveitsaraskotte3Mine favorittprodukter er fra serien Vei. Tynt porselen i duse farger. Alt er såklart håndlaget. Serien er matt på utsiden og enten matt eller blank inni. Overraskende nok er alt oppvaskmaskinsikkert! Drømmer om å eie hele denne serien.

felix

Denne serien med vaser heter Felix og ble opprinnelig designet for Kunstnernes hus. Jeg elsker hvordan de matcher Vei, og hvordan vasene i seg selv er fine nok til å stå fremme uten blomster i. Vasene til venstre er normal størrelse, mens de til høyre er fra miniserien. De er så søte!

saraskotte4Serien Bevegelse består av kopper i to størrelser og skåler i tre størrelser. Utsiden er matt mens innsiden er superglossy i enten hvit, turkis eller grå. Også oppvaskmaskinsikkert! I boken har jeg også fått bruke en variant av den store koppen fra serien som er matt svart inni. Den er så fin. Gleder meg til å vise dere hva jeg har brukt den til!

1412453_849487138441918_718652952636063491_oLys er telysholdere i to størrelser, men de kan såklart også brukes til andre ting. Fås både som matt og glasert og i flere farger.

I tillegg til alle disse fine produktene utvikler og produserer Sara servise for blant annet Maaemo og prosukter for Lucie Kaas, Th. Marthinsens Sølvvarefabrikk og kopper for Supreme Roamstworks. Hun lager også smykker.

Du kan kjøpe produktene direkte fra Sara Skottes verksted i Kirkeristen Dronningensgate 27 torsdager og fredager fra 9-16, eller på for eksempel Norway Design, Brudd, Hasla, Pur Norsk eller Designtorget. Full oversikt over forhandlere her.

Dette er for ordens skyld ikke reklame, bare et ønske om å spre fantastisk norsk design jeg elsker.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.