Smakebit fra den nye boken min: Kald avokadosuppe

avokadosuppe
Foto: Anne Valeur

Første ekte sniktitt fra den nye boken min! Denne helgen publiserte nemlig KK spis en artikkel om sommersupper, og da har de med min aller beste sommersuppe fra den nye boken min – Julies grønne kjøkken. Selv om boken ikke kommer ut før 1. september kan den forhåndsbestilles allerede nå. Klikk her for å lese mer om boken på nettsidene til Kagge som gir ut boken. Mens vi venter kommer jeg til å gi noen små smakebiter frem mot lansering.

Avokadosuppe fra Julies grønne kjøkken:
4 porsjoner – 15 minutter
-4 modne avokadoer
-1 agurk
-2,5 dl kokosmelk
-2,5 dl vann
-1 håndfull mynteblader
-1 sitron
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper

Del agurken og ha det i bunn av blenderen/food processoren. Del avokadoene i to og skrap ut kjøttet med en skje. Skvis saften av en sitron over.

Plukk en håndfull store mynteblader og ha det sammen med de andre ingrediensene. Spar gjerne et par blader til garnityr.

Hell til slutt over kokosmelk og vann og kjør suppa glatt.
Juster mer mer vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Serveres umiddelbart med litt nykvernet pepper på toppen.

Denne suppen er en stor favoritt i varmen når man ikke er så sulten. Den passer dessuten veldig bra som en liten forrett. Juster med mer væske om du synes suppen blir for tykk. Denne er perfekt å ha med seg til lunsj i termos, så holder den seg kald og god. Metter lenge!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.