Grønn salat med jordbær og avokado

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne grønne salaten med jordbær og avokado passer perfekt som den er som et lett sommermåltid, eller du kan for eksempel tilsette litt kikerter, røkelaks eller spekeskinke for ekstra protein. Salaten er perfekt tilbehør til sommergrillmaten, og passer like bra til kjøtt som fisk.

Salaten er komplett med sunt fett fra avokado, søte jordbær, bitter fennikel, salt fetaost og sprø pinjekjerner. Dressingen er en enkel sennepsvinaigrette, men tilsatt finhakket fenikkeldusk for en ekstra liten piff.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGrønn salat med jordbær og avokado
Sidesalat til 4 – hovedrett til 2
15 minutter tilberedningstid
-1 stort salathode
-1 fennikel med dusk
-50 g fetaost
-1 avokado
-15 små jordbær
-20 g pinjekjerner

Fennikelvinaigrette:
-1 ss dijonsennep
-1/2 sitron
-1 ts honning
-en klype salt
-en klype pepper
-1 dl god extra virgin olivenolje
-finhakket fenikkeldusk

1. Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.

2. Fjern den ytterste delen av fennikelen og del den i to. Ta vare på den grønne dusken til dressingen! Skjær fennikel i syltynne skiver. Bland det sammen med salatbladene.

3. Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.

4. Rist pinjekjernene i en tørr og varm stekepanne. Rist på pannen kontinuerlig så de ikke svir seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA5. Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.

6. Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.