Økologiske blomster

tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo2_r3_1280tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo3_1280

Foto: Natalie Rognsøy/Floramiks

Åh dere, dette her er så fint! Blomsterhagen på Abildsø ligger på Abildsø gård og er drevet av to ildsjeler som dyrker økologiske blomster. Jeg har tenkt så lenge på at jeg vil ta en tur dit, men foreløpig har det ikke blitt tid til det. Derfor fikk jeg lov til å dele disse bildene som Natalie Rognsøy har tatt. Hun har blomsterbloggen Floramiks, hvor hun skriver om blomster og planter. Ta en titt!

Dette med økologiske og kortreiste blomster er noe jeg har begynt å tenke på i det siste. Hvorfor skal vi importere snittblomster over hele verden som er fulle av sprøytemidler når vi kan kjøpe norskproduserte, økologiske blomster? Her har jeg dessverre syndet mye selv, men fra nå av er det andre boller. Nå for tiden kan man jo heldigvis plukke sine egne blomster også når grøftekantene er fulle av fine markblomster.

Blomsterhagen på Abildsø dyrker alle blomstene utendørs uten hjelp av drivhus og sprøytemidler. Blomstene får oppleve vær og vind, og blir i tillegg bra humlemat mens de står ute.  Blomsterhagen på Abildsø har åkerutsalg hver fredag i sommerhalvåret mellom 14-18, og de arrangerer også blomsterbindingskurs utenom dette. Blomstene kan ellers kjøpes på Frøken Flood Blomster, Blomsterpikene, Damplassen blomster og hos Finn Schjøll.

tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo4_r2_1280tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo6_r2_1280

tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo1_r1_1280tumblr_nq4wjvtAci1te4lgjo9_r1_1280
Nei, nå må jeg ta meg en tur dit selv snart merker jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.