Rabarbralimonade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rabarbrasesongen er på hell, så det er på tide å konservere smaken av sommer mens man kan. Jeg pleier alltid å lage en stor porsjon rabarbrasaft jeg sipper på resten av sommeren. Den kan for eksempel brukes til å lage rabarbralimonade med, eller bare drikkes som den er.

Rabarbrasaft:
-1 kg rabarbrastilker
-1 liter vann
-1/2 dl sukker, honning eller agave
-1 økologisk sitrone

1. Vask rabarbrastilkene godt og del dem opp i biter. Legg dem over i en kjele og hell på vann. Kok opp og skru ned varmen etter oppkok.
2. Rasp sitronskallet over i gryten mens det småputrer. Tilsett også sukkeret. Skvis sitronsaften oppi. Smak til om du trenger mer søtning.
3. La rabarbraen småputre i 45 minutter før du siler av saften over i rene glassflasker eller glass med lokk. Kjøl ned saften og oppbevar den kaldt.
4. Lag limonade ved å bruke to deler rabarbrasaft og en del vann. Server med sitronskiver og mynte!

Takk til assistent Ida for fotohjelp!

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.