Sitruskake med rom og mynte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg glemte helt å dele forrige ukes godt-oppskrift på bloggen. Denne kaken laget jeg på feriekjøkkenet jeg hadde i København (som jeg skal blogge mer om senere). Alltid gøy å kokkelere i noen andres kjøkken.

Denne sommerlige og saftige formkaken er som en slags mojito i kakeform siden den inneholder både lime, rom og mynte. Kaken ble opprinnelig bakt med gluten og melk, men den kan fint gjøres både gluten- og melkefri.

Oppskriften gir én formkake. Den holder seg lenge, så lag gjerne dobbel porsjon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kake:
-2 eggehviter
-1,5 dl lysebrunt sukker eller kokossukker
-1/2 dl mørk rom
-2 lime
-2 ts bakepulver
-1 ts vaniljepulver
-200 g glutenfritt lyst mel eller rismel/havremel
-1 ts fiberhusk
-1 dl mandelmelk
-60 g kokosolje eller melkefritt smør

Glasur:
Nok til to kaker!
-1 eggehvite
-250 g melis
-2 lime
-1 bunt mynte

1. Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.

2. Bland sammen mel, vanilje og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt kokosoljen eller smøret og tilsett det til slutt.

3. Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.

4. Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp! Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt. Når kaken er avkjølt kan du helle over glasuren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.