Øyamat del 1

Produktomtale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I går dro jeg på Øya for å teste mattilbudet deres, og da spesielt vegetarmaten. Jeg tok med meg fotograf Anne Valeur og bloggekameraet mitt (som overfører bilder direkte til telefonen) og spiste oss rundt festivalområdet. Her kommer en slags rapport fra den første dagen.

Følg med på instagram og legg til chikujenta på snapchat for mer Øyamat! Øya publiserer også et av mine tips om dagen på sin instagram.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det første vi testet var kubaben fra Gammelgården Lysklæt. De har en vanlig kebab og en vegetarvariant med masse grønnsaker. Konseptet så veldig bra ut. Alt er økologisk, og de har dyrket alt fra kornet i pitaen til grønnsakene og også kua. Det kunne vært så godt, men det var bare helt ok. Med så mye annen god mat på området ville jeg valgt noe annet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Neste test var vegetarretten til Smalhans. Røkt aubergin, kimchi, srirachamayo og salat fra Bergsmyrene gård. Møtte til og med salatbonden selv på Øya i går. Jeg synes denne retten var supergod, men noen andre mente den var for salt. Jeg elsker virkelig aubergin da, så denne lille retten var perfekt for meg. Saftig og mykt auberginkjøtt. Retten toppes egentlig med peanøtter, og jeg kan se for meg den er enda bedre med litt crunch. Anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Neste test var «raw food mix» fra Helt rå. Tallerkenen inneholdt blomkålris, squashpasta, rødbetbånd, gul curry og en eplesalat. Den gule curryen var veldig god, men resten var ganske smakløst. Blomkålrisen og squashpastaen burde hatt noe ekstra. Men mye mat for pengene da! Anbefales om man er veldig glad i raw food.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter første matrunde tok vi oss en tur på gjesteområdet for å spise På pinne-is. Dessverre selges ikke disse inne på selve festivalområdet, så man må ha gjestebånd for å spise På pinne på Øya. I tillegg til de vanlige favorittene – helt rå kakao, mango med chili og rabarbra har de også is med alkohol. Så i dag skal jeg prøve meg på en mojitois. Kan det bli bedre liksom?

Drikkeutvalget generelt er veldig bra. I vinbaren får man flere typer økologisk vin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hengekøyer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Growlab har laget en liten gård hvor man kan lære om dyrking og høner i byen. Ta en tur innom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fikk sett Caribou. Det var veldig fint, men litt lav lyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anne og Caroline.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så testet vi eggrollen fra Hopyard. Supersaftig briochebrød med egg og reker. Vilt godt! Jeg smakte selv om det såklart inneholder gluten. Kan trygt anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagens siste test var kimchivaffel fra Hitchhiker. Vi testet både den vegetariske og den med kjøtt. Selv er jeg en planteelskende kjøttspiser, og her må jeg si at den med kjøtt var best. Vegetarvarianten skulle egentlig hatt sopp på seg i tillegg til kimchien, men det hadde gått tomt. Det gikk uansett ned på høykant, for kimchien var veldig god. Begge varianter anbefales.

Sånn generelt synes jeg ikke man blir mett av å bare spise en rett, så det blir jo fort litt penger av det. Retten som mettet mest var kanskje raw food-tallerkenen fra Helt rå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tok en liten tur innom hengekøyeinstallasjonen etter å ha danset til Chic i en time. For en festivaldag! Det kunne faktisk ikke vært bedre. Jeg tester mer festivalmat i dag, så følg med på instagram og legg til chikujenta på snapchat for mer Øyamat og moro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bonustips: På nyåpnede Norð & Natt på Tøyensenteret serverer Jesper Høst veeeldig gode cocktails. Som for eksempel denne GT-en med Monkey 47 gin, morell og hylleblomsttonic. Vi smakte også en med dill, akevitt og Rørosrømme (!). Mye god barsnacks og nattmat der også. Ta en tur innom etter Øya!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.