Øyamat del 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne uka er jeg på Øyafestivalen for å teste mattilbudet deres, og da spesielt vegetarrettene. Øyafestivalen satser hardt på å ha et godt vegetartilbud, og anbefaler faktisk gjestene sine å droppe kjøtt på festivalen i år. Første dag smakte jeg meg gjennom mye av maten, både vegetarmaten og noen kjøttretter. Resultatet av det kan du lese her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det første jeg testet denne dagen var Falaffelrullen hos Mat fra hagen. Personlig synes jeg wraps er veldig kjedelig, men denne viste seg å være en skikkelig positiv overraskelse. En saftig potetlefse fylt med myke falafler, kål, chilimajo og ramsløk. Men be om ekstra hot, for den vanlige varianten ble bittelitt tam. Denne får full pott fra meg, og er det eneste jeg har spist til nå og blitt skikkelig mett av (og jeg delte den med resten av dagens smakpanel). Tommel opp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter falaffelrullen testet jeg veggistacoen fra Taco Republica. Alltid like spennende å smake restaurantmat på festival og sjekke om det er like bra som vanlig. Her var det ganske kort kø for å bestille maten, men en kjempekø for å få den levert ut. Etter 10-15 minutter kom maten. To små taco med østerssoppfyll, chips og bønnestuing. Tacoen var god som vanlig, men lefsene smuldret litt opp og det var omtrent umulig å få i seg uten å grise masse. Konklusjonen er vel at taco er godt, men vanskelig å spise på festival. Særlig uten muligheter til å vaske seg på hendene.

Funky fresh food har også taco på Øya. En raw og vegansk variant. Planen var å teste denne også, men køen var så utrolig lang. Det er jo et godt tegn. Får prøve igjen i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Måtte en tur til innom Hitchhiker for en kimchivaffel i dag også. Foran i køen der står Jens Stoltenberg og venter på sin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
God stemning hos L’unico som serverer Cuban sandwich. Ikke smakt denne enda, men den ser veldig god ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ida og Aron, dagens smakpanel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Så var det tid for litt På pinne-is. Disse selges dessverre ikke inne på selve festivalen, men på gjesteområdet. I går gikk vi for mojito på pinne, og den var vilt god!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så glad blir man av mojito-is!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så egentlig ingen konserter, sånn kan det gå når man er opptatt av å spise god mat og bare henge i sola. I dag er en ny, fin festivaldag. Hva har dere som er på Øya spist til nå, og har dere noen anbefalinger?

Følg med på Instagram og legg til Chikujenta på snapchat for mer mat og moro på Øya i dag.

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.