Grønn potetsalat med varmrøkt laks

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne friske, grønne potetsalaten med varmrøkt laks er et perfekt lett sensommermåltid. Denne salaten er serverer jeg ofte til cateringkunder og har fått veldig god tilbakemelding på den. Får du ikke tak i varmrøkt laks kan du også bruke vanlig stekt laks, eller røkelaks om du vil. Selve potetsalaten er dessuten veldig god som grilltilbehør.

Jeg beregner 100 g varmrøkt laks til lunsj og 150 til middag.

Grønn potetsalat med varmrøkt laks
4-6 personer – 45 min
-600-900 g varmrøkt laks
-1 kg nypoteter
-1 brokkoli
-1 fennikel
-150 g aspargesbønner
-1 potte dill
-20 g pinjekjerner
-50 g parmesanost
-200 g ruccola

Dressing:
-2 ss dijonsennep
-1 ss flytende honning
-1/2 sitron
-en klype salt og pepper
-1 1/2 dl olivenolje

1. Start med å dampe eller koke potetene. Koketiden avhenger av størrelse, men mellom 10-20 minutter. Ha gjerne litt salt i kokevannet. Avkjøl potetene i isbad eller rennende kaldt vann når de er klare.

2. Del brokkoli i små buketter og aspargesbønnene i to. Kok opp rikelig med vann i en gryte og legg dem nedi det kokende vannet i ca. 30-60 sekunder. Grønnsakene skal såvidt kokes for å beholde sprøheten. Avkjøl også dette i isbad eller i rennende kaldt vann. Du kan fint slå sammen disse to stegene og ha grønnsakene sammen med poteten den siste tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Lag sennepsdressingen ved å vispe sammen dijonsennep, flytende honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med salt og pepper til slutt. Her har jeg brukt Vulkan-honning fra Heier du Rietz, som jeg var og besøkte i forrige uke. Mer om det senere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4. Skjær fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin om du har. Velg gjerne fennikel med grønn dusk i butikken. Denne er god å bruke i salaten! Rasp osten over og tilsett rikelig med dill. Bland alt sammen med sennepsdressingen.

5. Server grønn potetsalat med varmrøkt laks og ruccolasalat. Jeg beregner 100 g varmrøkt laks til lunsj og 150 til middag. Topp salaten med ristede pinjekjerner!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.