Squashpasta med kjøttboller og tomatsaus

Inneholder annonselenker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne ukas oppskrift på Godt.no fra meg er en «klassisk» saghetti med tomatsaus og kjøttoller, bare at jeg har byttet ut vanlig spagetti med squashspiraler. Spiralene har jeg laget med en spiralizer.

Har du ikke spiralizer? Akkurat nå har jeg et samarbeid med Raw shop som gir deg 15% rabatt på alle produkter fra Lurch, inkludert spiralizere. Bruk koden «julie» ved utsjekk!

Squashpasta med kjøttboller og tomatsaus:
4 porsjoner – 45 min
-2 squash
-400 g kjøttdeig
-1 hvitløksfedd
-3 store sjalottløk
-1 laurbærblad
-1 gulrot
-4 ss olivenolje
-1 ss smør
-1 ss honning
-1 boks hermetiske cherrytomater
-1 boks hermetiske tomater
-1 klype salt og pepper
-1 kvast basilikum
-20 g parmesanost

1. Start med å lage tomatsausen. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og legg litt av det til side til kjøttbollene. Varm olivenolje i en kjele og stek løken til den er myk og blank. Kutt gulroten i små biter og ha det oppi sammen med løken. Ha så oppi et laubærblad. Dette kan droppes.

2. Tilsett tomatene. Jeg brukte to bokser hermetiske tomater. En vanlig hakket og en med cherrytomater. Da får sausen litt mer tekstur. Tilsett honningen. Dette er for å balansere syren i tomatene. Honningen kan eventuelt byttes ut med vanlig sukker. La sausen småputre mens du lager squashspagettien og kjøttbollene. Mot slutten av koketiden tilsetter du en klatt smør og smaker til med salt og pepper.

3. Lag squashstrimler ved å bruke en spiralizer. Det går også an å rett og slett skjære squashen i tynne strimler med en kniv og litt tålmodighet om du ikke har en spiralizer. Legg squashen til side mens du lager kjøttbollene. Squashen trenger ikke å varmebehandles!

4. Ha kjøttdeig i en bolle sammen med finhakket løk og hvitløk fra tidligere. Vask hendene godt eller bruk plasthansker. Kna kjøttdeigen godt til den blir myk og medgjørlig. Finhakk basilikum og ha i litt salt og pepper.

5. Prøvestek en kjøttbolle i en varm panne for å sjekke kryddermengden før du steker resten. Stek på høy varme i litt nøytral olje og smør til kjøttbollene har fått stekeskorpe på hver side. Skru så ned varmen og la det stå i et par minutter til de er gjennomstekt.

5. Server squashspagetti med tomatsaus, kjøttboller og litt revet parmesan på toppen. Et enkelt hverdagsmåltid med en litt sunnere vri!

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.