Rødbetbrownie

rødbetbrownie

Foto: Anne Valeur

Endelig helg! Det tenkte jeg måtte feires med en oppskrift fra kokeboken min Julies grønne kjøkken. Boken er jo en hyllest til grønnsakene, og handler om å spise mer grønnsaker til alle måltider. Også desserten! Denne brownien har revet rødbete i seg, noe som både gjør den saftigere og gir den en litt dypere og mer jordaktig sjokoladesmak uten helt å smake selve rødbeten. Anbefaler å prøve!

Denne oppskriften har jeg delt i BoligDrøm som er for salg nå!

Rødbetbrownie
-½ dl kokosolje
-2 ½ dl nøttesmør, evt. kokossmør
-1 dl agavesirup eller honning
-1 stort egg
-1 ts vaniljesukker
-1 ts bakepulver
-5 ss kakao
-½ ts salt
-100 g mørk sjokolade
-3 dl revet rødbete

1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt kokosolje og bland med nøttesmør, agavesirup eller honning og egg. Rør inn vaniljesukker, bakepulver, kakao og salt.

2. Hakk sjokoladen og vend inn med revet rødbete.

3. Smør en bakeform på ca 20-25 cm med litt olje, eller kle den med bakepapir, og hell røren i. Stek i ovnen i 30-40 minutter. Sjekk kaken med en spiss kniv; den er klar når kniven kommer opp uten noe deig på.

4. La kaken hvile i minst 30 minutter før du skjærer den opp. Nok til 9 stykker. Topp gjerne med spiselige blomster, for eksempel fioler.

Tips! Nøttesmør kan kjøpes ferdig eller enkelt lages selv ved å kjøre valgfrie nøtter (f.eks. mandler, cashewnøtter og peanøtter) i en kjøkkenmaskin eller kraftig blender til oljen begynner å slippe.

rødbetbronie2

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.