Speilegg og kantarell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCOcam with e6 preset
I går var jeg på Matstreif og signerte bøker, og mens jeg først var der benyttet jeg anledningen til å handle inn litt norske matvarer. En Holtefjell XO fra Eiker gårdsysteri ble med hjem, en supergod, vellagret ost som minner litt om parmesan. Det samme ble et par meieriprodukter fra Rørosmeieriet. Handlet også med meg noen fine, små poteter, grønnkål og masse plommer. Hadde sikkert handlet mye mer hadde jeg orket å bære det, for det er virkelig mange fantastiske produsenter og råvarer fra Norge. Matstreif er åpent i dag også, og imorgen er det food truck festival på Tjuvholmen.

Uansett, dagens frokost ble speilegg med egg fra favorittgården min Korsvold på Hvaler, kantarell, sprøstekt bacon og et dryss Holtefjell XO. Toppet med favoritturten min Kjørvel, såklart. Jeg kaller denne frokosten for luksusspeilegg, og jeg kommer til å spise dette til frokost så lenge det fortsatt er kantarell å få tak i.

Luksusspeilegg:
-2 egg
-Litt kantarell
-1 ts smør
-2 skiver bacon eller spekeskinke
-Litt Holtefjell XO eller annen vellagret fast ost (feks. parmesan eller comté)
-Et dryss salt og pepper
-Kjørvel til topping

1. Start med å sprøsteke bacon eller spekeskinke i en tørr og varm stekepanne.

2. Børst av kantarellen og del den i to for å sjekke etter mark. Når baconet/spekeskinken er ferdig tar du det ut av panna og legger oppi soppen. La soppen ligge stille et minutt eller to, til den har fått litt stekeskorpe. Snu den forsiktig og ha oppi litt smør. Gi det et lite dryss salt og pepper.

3. Stek enten eggene i samme panne som du har stekt det andre i, eller bruk en liten «eggepanne» som jeg har gjort. Da kan du spise alt rett ut av panna!

4. Knus baconet/spekeskinken over eggene, legg på soppen og topp med et dryss vellagret ost og kjørvel. Garantert en god start på dagen!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.