Smoothie bowl, en tykkere smoothie servert i en bolle. Det er så godt! Toppes med litt ekstra frukt, bær, kokosflak, hakkede nøtter eller chiafrø. Perfekt når man bare må ha noe rask næring.
Du kan bruke valgfri type melk, og vil du gjøre smoothien melkefri kan du bruke kokoskrem i steden for yoghurt. Jeg har begynt å spise litt syrnede melkeprodukter igjen i det siste og det går overraskende bra. Så i denne oppskriften har jeg brukt økologisk yoghurt og melk fra Rørosmeieriet.
Bruker du frosne blåbær kan du droppe isbitene.
Smoothie bowl:
2 porsjoner – 15 minutter
-2 dl blåbær (ferske eller frosne)
-2 dl yoghurt naturell eller kokoskrem
-1 dl valgfri melk
-1 banan
-1 ts vaniljepulver
-et par isbiter
Topping:
-1 kiwi
-1 banan
-litt kokosflak
1. Ha blåbær, banan, vanljepulver, melk og yoghurt i en blender og kjør sammen til smoothien har fått en jevn konsistens. Ha i isbiter også om du bruker ferske blåbær så blir smoothien kald og god.
2. Hell smoothien over i to boller.
3. Kutt opp kiwi og banan, eller den frukten du selv vil toppe med. Her har jeg også brukt litt kokosflak for god crunch.
4. Topp smoothien med kiwi, banan og kokosflak – eller den toppingen du selv vil. Server og spis med skje!
Elsker det nye marmorbordet mitt. Det er så mye blankere og finere enn den gamle marmorplaten jeg hadde og brukte til bilder. Det blir nok en del marmorbakgrunn på bilder her fremover.
Oppskriften er publisert på godt.no!