Svinepels pop up

Deler av måltidet er sponset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svinepels ble startet av Magnus Støre og Even Rømo. De er som meg ikke utdannet innen mat, og har startet med cateringdrift. Svinepels har et litt annerledes cateringkonsept og tilbyr restaurantliknende opplevelser der du ønsker det. De har en filosofi jeg digger, de er inspirert av naturen og bruker kun norske og aller helst økologiske råvarer.

For to uker siden hadde de en pop up-restaurant i tre dager, og jeg var så heldig å bli invitert for å teste maten. Vi fikk servert en 19-retters meny som begynte med et par snacks før måltidet var innom både hav og skog før det ble avsluttet med et par desserter. De fleste rettene var grønnsaksbasert, laget med grønnsaker fra Rosnes gård som driver økologisk. De siselige blomstene var fra Melgården, som jeg skal skrive litt mer om denne uka. Moestue Grape Selection hadde satt sammen en drikkemeny til rettene, og det kan du lese mer om på bloggen til Anders som var der dagen før meg. Maj-Britt fra Spiselandslaget var der samme dag som meg og spiste. Ta gjerne en titt på blogginnleggene deres også, for jeg var nemlig litt for opptatt av å nyte den fantastiske kvelden til å få ordentlige bilder av alle rettene. Pluss at det fort ble veldig mørkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pop up-restauranten fant sted i Kantina på Grünerløkka, og lokalene var dekorert som en skogbunn. Det var to enkle langbord med benker så man satt tett sammen med kjente og ukjente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Gjestene minglet og ble kjent. Jeg satt til bords med Kristin, Monica Csango med sønnen Simeon og Maj-Britt med datteren Olivia på andre siden. For noen kule kids! De spiste alt.

Og her er hele kveldens meny:
-Salatbukett med squashblomst, oxalis og nyperoseeddik
-Minisquash med eplecidergele og rosmarinpulver
-En sellerirotgull med brønnkarseemulsjon og tørket kamskjellrogn
-Linfrøknekkebrød med nyr og kantarell
-Reinlav, valnøttkrem og rødbete
-Kamskjell, umodent jordbær, råttent jordbær
-Ferskvannskreps fra Tyrifjorden med maur fra Gaustadskogen
-Blåskjell, potet og hvitløk
-Fermentert og ufermentert smør
-Grøt med gulrot
-Maltvaffel med kyllinglever, pepperrot og løk
-Breiflabb og hele betefamilien
-”Fårikål”
-Kraftkar og blåbær
-Jordskokk og tindved
-Hylleblomstsorbet og multekrem med kantarell
-Mandelbunn med sölgele
-Eplelær
-Karbonert morell

For en meny!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tre enkle, men smaksrike snacks. Sellerirotchipsen med brønnkarseemulsjon og tørket kamskjellrogn var en skikkelig smaksekspolosjon, og en av rettene vi satt og tenkte tilbake på gjennom hele måltidet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kamskjell med umodne jordbær. Så kom de rundt og helte over en fermentert jordbærsaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ferskvannskreps fra Tyrifjorden med maur fra Gaustadskogen (plukket av Kristin!). Siden dette har jeg smakt på maur flere ganger, og det er overraskende godt. Syrlig. Fremtidas mat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En vri på Moules frites. Potetchips med mayo man skulle dyppe en blåskjellemulsjon med persillelokk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi fikk servert ufermentert og fermentert smør sammen for å smake på forskjellen. Det var overraskende stor forskjell. Den fermenterte hadde mye mer smak, var syrligere og saltere. Toppet med fiol fra Melgården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grøt med gulrot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
«Fårikål».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kveldens desidert morsomste dessert. Blåmuggosten Kraftkar fikk en runde i flytende nitrogen så den ble helt fryst. Servert med blåbærgelé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter mange flere retter enn de som er avbildet her kom denne søte lille desserten. Mandelbunn med sölgele og fiol fra Melgården, og eplelær. Litt fotoutfordringer helt på slutten der.

Disse gutta vet definitivt hva de driver med. De serverte retter av høy kvalitet på rekke og rad, og alltid med en liten overraskende tvist. Filosofien deres er tydelig i hver rett, og jeg ble hvertfall superinspirert.

Jeg håper at selv om det ikke er bilder av alle rettene (ta en titt hos Anders og Maj-Britt for mer!) så får man et inntrykk av kvelden og konseptet. Og ikke minst håper jeg noen får lyst til å spise med Svinepels. De skal helt sikkert ha flere pop up-restauranter i fremtiden, men enn så lenge kan man booke dem til å lage mat. Svinepels er også representert av Catering Collective!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.