Kyllinglår og rotgrønnsaker

Inneholder sponsede produkter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Høst er synonymt med fargerike rotgrønnsaker. Denne enkle middagen med honningglaserte rotgrønnsaker, aspargesbønner og kyllinglår er super både til hverdag og fest.

Du kan bruke de rotgrønnsakene du vil. Her har jeg brukt potet, rødbet, polkabete, gulbete og pastinakk. De fleste dagligvarebutikkene selger pakker med norske, superfine rotgrønnsaker nå og det er denne jeg har brukt her. Beregn ca. 200 gram rotfruktgrønnsaker og 100 gram bønner per person. Kjøp kyllinglår av god kvalitet, gjerne fra økologisk kylling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser:
-2 kyllinglår
-1/2 sitron
-4 hvitløksfedd
-10 småpoteter
-1 rødbete
-1 gulbete
-1 polkabete
-1/2 pastinakk
-1 kvast rosmarin
-1 kvast timian
-2 ss flytende honning
-en klype havsalt og nykvernet pepper
-2 ss smør
-200 g aspargesbønner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Forvarm stekeovnen til 185 grader. Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste. Del grønnsakene i nogenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløksfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stkekeovn.

2. Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Etter 35-40 minutter er kyllingen ferdig. Ta ut formen av ovnen og la kyllingen hvile minst 10 minutter. Sjekk om grønnsakene er møre. Hvis ikke kan de gå inn i ovnen igjen i 5-10 minutter.

4. Mens kyllingen hviler tilbereder du aspargesbønnene. Kok bønnene i 1-2 minutter i fosskokende vann og avkjøl dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha på en skvis sitronsaft.

5. Server kyllinglår, rotgrønnsaker, aspargesbønner med den deilige smørsjyen som ligger i formen.

De fine keramikkfatene og skålene mine er forresten fra EvaMia. De er ildfaste og helt perfekte å lage mat i. Fatene har jeg fått i gave av Marte og Marianne som driver EvaMia.

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.