Dansk flæskestegssandwich

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flæskestegssandwich er en dansk klassiker bestående av blant annet mørt svinekjøtt med sprø svor, rødkål og sylteagurk. Jeg har laget en variant med vanlig ribbe, men stort sett blir flæskestegssandwich laget med svinekam med svor, noe som er litt vanskeligere å få tak i. I steden for å lage en varm rødkålstuing har jeg laget en sprø variant med grønnkål og syrlig eple. Du kan servere det på hvilket type brød du vil, men for meg var det naturlig å bruke dansk rugbrød til denne danske klassikeren.

Dansk flæskestegssandwich:
6 porsjoner – 2,5 time
-1 dansk rugbrød
-1,5 kg ribbe eller svinekam med svor
-10 laurbærblader
-salt og pepper
-1 dl vann
-1/2 rødkål
-1 syrlig eple
-4 grønnkålstilker
-4 ss majones
-2 ss grov sennep
-2 ss eplecidereddik
-1 glass cornichons (små sylteagurk)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Start med kjøttet. Bruk et fint stykke ribbe eller svinekam med svor. Skjær tynne striper helt gjennon svoren. Ha på rikelig med salt og pepper på begge sider. Har du god tid kan dette gjerne gjøres dagen i forveien. Legg kjøttet med svoren ned i en ildfast form og hell på 1 dl vann. Settes inn på 150 grader. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft. Bruk gjerne et steketermometer.

2. Etter ca halvannen time, eller når steketermometeret viser 65 grader (noe lavere hvis du bruker svinekam) tar du ut kjøttet, snur det og putter noen laurbærblader innimellom svoren. Ha gjerne litt mer salt og pepper på svoren. Skru opp ovnen til 180 grader og sett kjøttet tilbake inn i ovnen i en halvtime. Kjernetemperatur skal være 75-80 grader. Er ikke svoren sprø da kan du skru på grillelementet og skru opp temperaturen for å poppe svoren i et par minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. La kjøttet hvile minst en halvtime før du kutter det opp i tynne skiver.

4. Kutt rødkål, grønnkål og eple i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller rivjern om du har. Bland sammen majones, grov sennep og eplecidereddik og bland alt sammen til en røre. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Dander flæskestegssandwich på skiver av dansk rugbrød med kålsalaten i bunn, ribbeskiver og cornichons (små sylteagurk).

Oppskriften er publisert på godt.no!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.