Lys lapskaus med grønnkål

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapskaus laget fra bunn av er god, enkel og mettende tradisjonsmat som nesten lager seg selv mens du gjør andre ting på kjøkkenet. Svineknoke er en superbillig råvare vi med fordel kan bruke oftere. I denne oppskriften koker man først kraft på svineknoken før du koker grønnsakene møre i kraften og tilsetter kjøttet. Jeg har valgt å ha i litt grønnkål i denne oppskriften for å gjøre den ekstra næringsrik og fargerik.

Oppskriften gir 6-8 porsjoner og tar ca 3-4 timer å lage.

Ingredienser:
-1,5 kg lettsaltet svineknoke
-3 kvaster rosmarin
-et par laurbærblader
-2 ss pepperkorn
-2 løk
-2 purreløk
-200 g persillerot
-1 kg gulrot
-1,5 kg potet
-200 g grønnkål
-salt og pepper
-1 kvast persille til topping

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Ha svineknoken i en stor gryte. Dekk såvidt med vann. Tilsett laurbærblader, rosmarinstilker og pepperkorn. Kok opp opp og skru ned varmen så det bare putrer. Svineknoken skal småkoke til kjøttet løsner fra beina, i ca halvannen time.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Mens kraften koker kutter du løk, purreløk, persillerot, gulrot og potet i små terninger. Finhakk litt rosmarin og legg alt til side.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Når svinekoken er klar siler du bort krydderne fra kraften. Ha grønnsakene i kjelen og fyll på med kraften så det så vidt dekker. Spar på overflødig kraft og frys den gjerne ned. Kok opp og la grønnsakene småkoke til potetene er helt ihjelkokt, i ca halvannen time uten lokk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Fjern uønsket flesk fra svineknoken. Plukk kjøttet fra beina og kutt det i mindre biter. Ha det over sammen med grønnsakene. Fjern grønnkålstilkene og kutt bladene i små biter. Bland inn dette helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

5. Server lapskausen gjerne med flatbrød og finhakket persille på toppen!

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.