Rønnede kro

Pressetur, alle utgifter er dekket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg kan ikke akkurat skryte av lynraske oppdateringen på denne bloggen. Søndag for to uker siden dro jeg på en liten tur til Danmark sammen med Julie fra VisitDenmark og matbloggerne Cecilie og Anders. Vi var invitert til Hotel Frederiksminde som ligger en time sør for København hvor det skulle være et storslått kokketreff senere den dagen. På veien dit stoppet vi på Rønnede Kro for en lunsj. Det viste seg å bli en stor positiv overraskelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rønnede kro ligger bokstavelig talt midt i et veikryss. Anders tar bilde av inngangen og risikerer ikke akkurat å bli påkjørt, for i denne byen var det rolig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inngangspartiet. Rønnede kro er en nylig totaltrenovert kro drevet av nordmannen Silje Brenna. Hun er også hotelldirektør på Hotel Frederiksminde, som vi overnattet på. Rønnede Kro er hennes siste prosjekt. Da de overtok kroen var den helt falleferdig og nesten alt måtte rives ned. Med investor Hans Michael Jebsen har de klart å beholde en del elementer fra den opprinnelige kroen, samt innrede med bare vintage møbler. Det går dessverre ikke an å overnatte på Rønnede Kro (foreløpig), men de serverer lunsj og middag, og man kan leie en ballsal til spesielle anledninger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ballsalen. Hadde ikke hatt noe imot å gifte meg her…

ronnede-kro-tavern-silje-brenna-new-nordic-denmark-scandinavia-restaurant-review-food-foodie-eat-eating-dine-dining-best-tips-guide-travel-13-2015
To smilende Julier i ballsalen. Bildet er stjålet fra bloggen til Anders Husa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den ene spisestuen og sprittralla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så fikk vi servert en helt fantastisk treretters lunsj (jepp, rett før vår 10-retters middag). Til forrett var det kalvetartar med potetchips og eggekrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaktellår og vaktelfarse med skorsonnerot på tre måter og peppersaus. Anders hevdet at det er den beste kjøttretten han har spist i år. Det kan jeg nok si meg enig i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Frossen kjernemelk, solbær, yoghurtsorbet og rålakris. Danskene altså. Vi satt igjen og måpte litt over hvor utrolig bra maten var. Rønnede Kro ligger bare 45 minutter unna København, og er så absolutt verdt turen. Man får den fantastiske danske maten man typisk tror man bare finner i København, OG dansk landsbyro med på kjøpet. Tror jeg drar hit for å skrive min tredje bok…

ronnede-kro-tavern-silje-brenna-new-nordic-denmark-scandinavia-restaurant-review-food-foodie-eat-eating-dine-dining-best-tips-guide-travel-17-2015
Gjengen på tur. Stjal dette bildet også fra bloggen til Anders.

Rønnede kro viste må være en av Danmarks beste skjulte perler, og jeg håper du tar innom om du er på Sjælland. Anbefaler å overnatte på Hotel Frederiksminde som jeg skal skrive litt mer om senere.

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.