Lam og gresskar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det sesong for både lam og gresskar, så her kommer oppskriften på en enkel og rask luksushverdagsmiddag. Min favorittstykningsdel på lammet er ytrefileten med fettkant. Det gir kjøttet mye mer smak. Det går fint an å bruke ytrefilet uten fettkant om du heller vil det.

Ingredienser:
2 porsjoner – 45 minutter
-300 g lam ytrefilet med fettkant
-2 ss nøytral olje
-300 g gresskar
-1 ss smør
-200 g småpoteter
-200 g aspargesbønner
-1 klype salt og pepper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Fjern det ytre skallet på gresskaret. Grav ut den trådete kjernen og frøene. Kutt gresskaret i mindre biter og ha det over i en kjele. Kok opp i rikelig med vann til bitene er helt møre. Dette tar rundt 10-20 minutter.

2. I mens koker du småpoteter i en annen gryte. Dette tar rundt 10-15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Følg med! Helt mot slutten av kokeitden kan du ha oppi aspargesbønnene i 1 minutt.

3. Gjør klar kjøttet. Gni det inn med salt og pepper på begge sider, og snitt fettkanten om du bruker ytrefilet med fett. Skru på ovnen på 200 grader varmluft. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og legg i kjøttet med fettsiden ned. Stek et par minutter på hver side før du legger kjøttstykket over i en ildfast form. Stek videre i stekeovn i 5-7 minutter. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Når gresskarbitene er møre siler du av vannet. Ha oppi en spiseskje smør og mos med en potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.

5. Server lammet med gresskarpuré, poteter og aspargesbønner. Enkel og rask luksushverdagsmiddag.

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.