Laktosefri vaniljeis med eplekompott og salte mandler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg har ikke smakt vanlig iskrem på flere år, så kjøpte den med vanilje og gjorde en test på en ikke-laktoseintollerant som synes den smakte akkurat som vanlig is. Så denne isen kan man servere til alle, og ikke bare den med intolleranse.

Siden de gode norske eplene fortsatt er i sesong laget jeg en superenkel eplekompott med kanel som passer utmerket sammen med vaniljeis. Jeg toppet det med noen grovhakkede salte mandler. Utrolig god kombo, bare prøv selv!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:
-1 boks FRI vaniljeis
-4 epler
-1/2 dl eplejuice eller vann
-1 ss honning eller sukker
-1 ts ekte kanel
-100 g mandler
-1/2 ts salt

1. Vask eplene og kutt dem i små biter. Ha dem over i en gryte sammen med litt eplejuice eller vann. Sett det på lav varme og la det trekke i ca. 20 minutter. Rør rundt underveis. Kompotten er klar når væsken er kokt inn og eplene er passe møre. Tilsett honning eller sukker og kanel til slutt.

2. Varm opp en stekepanne og ha oppi mandlene. Rør rundt i dem hele tiden så de ikke blir svidd. Ha i litt salt i pannen. Mandlene er klare etter et par minutter. Bruk gjerne mandler av god kvalitet, jeg bruker spanske Marcona-mandler.

3. Server FRI vaniljeis med lun eplekompott og grovhakkede salte mandler på toppen. En perfekt høstdessert man kan unne seg både til hverdag og som festdessert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kommer alltid til å ha en laktosefri is eller to liggende i fryseren. Boksene er på 0,75 liter, og vaniljeisen fås kjøpt hos Coop, REMA 1000 og Bunnpris.

P.S. De fine skålene er håndlaget av Sara Skotte.

unnamed

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.