Grønnsaksfries

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Man kan lage “fries” av de aller fleste grønnsaker, ikke bare av vanlig potet. Mine favoritter er fries laget av søtpotet, squash og aspargesbønner. Jeg spiser grønnsaksfries som tilbehør til middagen eller som en egen snack med en enkel yoghurtdipp.

I det siste har jeg begynt å eksperimentere litt med syrnede melkeprodukter, og magen tåler det bra. Jeg bruker litt rømme og yoghurt fra Rørosmeieriet. Så det blir nok et par oppskrifter som inneholder melkeprodukter fremover. Denne dippen er strengt tatt ikke en nødvendig del av retten, så om du ikke tåler melkeprodukter anbefaler jeg å dyppe i for eksempel en hummus i steden for.

Ingredienser:
Gir to-tre brett med fries
-1 søtpotet
-1 squash
-1 pakke aspargesbønner
-3 ss olivenolje
-2 ss maismel
-50 g parmesan
-1/2 lime
-salt og pepper
-2 dl yoghurt naturell
-1 hvitløksfedd
-1 kvast dill

1. Start med søtpoteten siden den trenger litt lenger tid i ovnen enn de andre grønnsakene. Del søtpoteten i to og så i tynne staver. Bland inn 1 ss olje, litt limejuice og salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Søtpoteten trenger ca 15 minutter, men følg med så det ikke blir svidd i kantene.

2. Squashen og aspargesbønnene kan gjerne stekes sammen. Kutt av endene på aspargesbønnene og kutt squashen i staver. Jeg liker en “panert” variant, og blander inn litt maismel og raspet parmesan sammen med olje, salt og pepper. Fordel utover et stekebrett med bakepapir. Stekes ved 250 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Stekes i 5-10 minutter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Lag en enkel yoghurtdipp av yoghurt naturell som du tilsetter finhakket hvitløk og dill. Spis grønnsaksfries i steden for vanlige fries, eller som en snack med yoghurtdippen.

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.