Søtpotetsuppe med laks

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denne suppeoppskriften ble til litt på slump. Jeg laget den en mandag hos en av lunsjkundene mine og brukte bare opp det vi hadde liggende i kjøleskapet. Resultatet ble så godt og konsistensen så fløyelsmyk at jeg må dele oppskriften med dere. Jeg tok med restene hjem og spiste suppa med litt Rørosrømme, dill og sesamstekt laks til.

Fløyelsmyk søtpotetsuppe:
8 porsjoner – 60 minutter
-2 løk
-5 hvitløksfedd
-1 rød chili
-100 g ingefær
-2 ss olje
-2 store søtpotet
-1 blomkål
-1 ts spisskummen
-1 ts kanel
-1 ts kajennepepper
-1 ts paprikapulver
-2 ss soyasaus
-2 ss honning
-1 klype salt og pepper
-2 lime
-2 bokser kokosmelk (den feite typen!)
-vann

Topping:
-Rørosrømme
-Fersk dill
-Laks
-Sesamfrø

1. Start med å finhakke løk, hvitløk, chili og ingefær. Varm opp en god gryte og ha i litt nøytral olje. Surr løkblandingen til det er mykt og blankt.

2. Skrell søtpoteten og del den i terninger. Vask blomkålen og del den i mindre buketter. Ha det over i gryta og tilsett alt krydderet, soyasaus og honning. Rør det godt sammen og la søtpoteten få bli litt stekt i bunn av gryta før du tilsetter vann så det såvidt dekker grønnsakene. Kok opp og la det boble i 30 minutter.

3. Når grønnsakene er helt møre tilsetter du kokosmelken og jevner suppa med en stavmikser. Smak til med limesaft og eventuelt mer krydder. La suppa småputre videre et par minutter.

4. Pannestek laksen med litt limesaft, salt, pepper og svarte sesamfrø i et par minutter. Server suppa med en liten rømmesnurr om du vil det, dill og laks.

unnamed

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.