Burgerkonkurranse

QmuePsQAk0GVF6BxKktRrOijYTwg3mHhQRfOa8dttgQ

Foto: Erik Five/TINE

På mandag deltok jeg i en burgerkonkurranse på Burger Joint i regi av TINE. Oppgaven var å bruke Lettrømme fra Nord – en rømme laget med 48% geitefløte, og komponere digg burgertilbehør. Vinneren får sin burger på menyen som månedens burger i desember. Jeg konkurrerte mot blant annet superdyktige Helle fra Helles kitchen, som ikke overraskende stakk av med seieren. Gratulerer! Les mer om burgeren hennes og juryens bedømmelse her.

Jeg derimot laget en rosa juleburger med coleslaw av rødkål og syrlige epler i bunn, hvit geitost smeltet på burgeren og toppet med tyttebærrømme. Jeg synes alle burgere skal være mulig å spise med hendene, så det var viktig for meg at den ikke ble for høy og komplisert. Eeegentlig synes jeg det bare er ost som har noe å gjøre på en burger. Det meste annet blir som regel overflødig. Men den syrlige og litt spisse geiterømmen gjorde seg godt på burgeren.

Her kan du se en video fra kvelden!

z2DcOpMFfqQ-CTnHd_kk6w1KKjpDZTHEbifGWRJXJ9g5j68TnrtWGe-E9ixtgAFZ7XovEqmuqvW8AunF0V4wuoSGBX04pMOl5_PYJLaVlx1QpAbOkRes2F0lyp4wCOq4E

d4pLE7y7SKSdL43ZiZlSFXHx6I4Fq73ZPdUTUjtB3EA
Dette er Ann, kjøkkensjefen på Burger Joint. Kulere dame skal du lete lenge etter.

BLnaOLRyQY5BM0JAr-Prjzs-2TxUL_Oa8fU3EhS9g6s
Kokk Helene sitt bidrag. Den så utrolig digg ut!

UDPtsj1dYfMYaeavvv4ZghrHme7QcXYuRBxr7pW1KuU


Suzanne var også med, og hadde med seg kameracrew fra Bloggerne med. Så kanskje jeg dukker opp i en episode til våren? Hehe.

cku_nkSdL2SprmKRWj872jMIQGeM2DS-iS7HsAUU4MI
Jimmy Øien fra kokkelandslaget var med i juryen. Her har de nettopp smakt på burgeren min.

5zzvC0wIre0CeW2wkIg_ZY38sMom1bTeU3qNGsyEnIA
Gratulerer Helle!

Jeg har aldri vært med på matkonkurranse før, og det var overraskende gøy. Vi hadde god tid til å lage burgerne våre, og jeg hadde preppet mine ingredienser på forhånd, så vi hang egentlig bare rundt på kjøkkenet og lo masse. Frem mot konkurransen har jeg testet geiterømmen til masse forskjellig. Den fungerer overraskende bra til taco, på laks og som potetgulldipp med litt rosmarin i.

unnamed

5 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.