Glutenfrie havreflarn med sjokolade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Havreflarn med sjokolade er noe av det jeg husker aller best fra barndommen. Du vet, de boksene man solgte for å få råd til å dra på klassetur. Jeg spiste så mange av de. Lite visste jeg hvor lett det er å lage selv, og hvor mye bedre det faktisk blir som hjemmelaget.

Det er minimalt med mel, så jeg har brukt glutenfri havre og havremel i denne oppskriften. Havremel kan du kjøpe ferdig eller enkelt lage selv ved å ha havre i en blender og kjøre til det er helt finmalt. Jeg kan også meddele at det funket å bruke kokossukker i steden for hvitt sukker, så om du vil kutte litt ned på raffinert sukker anbefaler jeg å teste det. Smaken ble helt lik.

Sprø havreflarn kan spises som de er, eller settes sammen med sjokolade i mellom. De holder seg godt om de oppbevares kjølig, så lag gjerne dobbel porsjon.

Oppskriften gir 10-15 doble havreflarn med sjokolade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredienser:
-100 g lettkokte havregryn
-100 g smør
-1 egg
-120 g sukker
-2 ss mel (hvete, havre)
-1 ts bakepulver
-1 klype salt
-200 g mørk sjokolade

1. Varm opp ovnen til 190 grader. Finn frem ingrediensene.

2. Smelt smøret og hell det over havren. La det svelle et par minutter.

3. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Fold det inn i havreblandingen. Tilsett havremel, bakepulver og en klype salt og bland sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Legg klatter av røra (ca 1 ss) på et stekebrett kledd med bakepapir. Havreflarn vokser veldig, så ikke stek mer enn 6 av gangen! Stek i 6-8 minutter til kanten er gyllen. Pass godt på, et minutt for lenge i ovnen gjør at kjeksen blir overstekt. Avkøles på rist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokolade utover baksiden av kjeksene og sett sammen med en i omtrent samme størrelse. Dypp så kanten i den flytende sjokoladen hele veien rundt. Legg kjeksene på bakepapir og la det avkjøles i kjøleskapet eller fryseren. Bør oppbevares kjølig. Har lang holdbarhet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskriften er publisert på godt.no!

unnamed

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.