Januargrøt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Januar og hverdagen er virkelig her igjen. Vi er litt lei av tunge julefrokoster nå, og vil heller spise litt sunnere. Denne grøten er fyldig og metter lenge. Grøten er gluten- og melkefri. Topp grøten med bær eller vinterfrukt som klementin og fiken.

Oppskriften gir to porsjoner

Januargrøt
-1 dl havregryn (ikke lettkokte!)
-1/2 dl hirseflak
-1/2 dl bokhvetegryn
-1 ss knuste linfrø
-1 ss chiafrø (kan utelates)
-4 dl mandelmelk
-1 ts kanel
-1 ts kardemomme
-1/2 ts vaniljepulver
-1 klype salt
-1 skvis sitronsaft
-1 ss agavesirup
-1 håndfull bær til topping

1. Ha havregryn, hirseflak, bokhvetegryn og knuste linfrø i en liten kjele. Hell på valgfri melk og varm opp ved middels til lav temperatur. Grøten skal småboble i 10-15 minutter. Bokhvetegrynene skal det fremdeles være litt knas i. Det gir grøten tekstur.

2. Når grøten er klar rører du inn chiafrø om du ønsker det, krydderet, en skvis sitronsaft og litt agavesirup. Smak til om du ønsker grøten søtere. Føles grøten litt “emmen” kan du ha i en liten klype salt til.

3. Topp grøten med friske bær eller vinterfrukt som klementin og fiken. Jeg toppet den også med litt tørkede spiselige blomster.

Oppskriften er også publisert på godt.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.