Planer og mål for 2016

NFX1255-681x1024

Foto: Anne Valeur

2015 var det beste året hittil i mitt liv, og jeg har skrevet en årsoppsummering her. Jeg har ingen grunn til å tro at 2016 skal bli noe dårligere. Tvert imot har jeg veldig stor tro på at det nye året skal bli minst like bra og givende. Og ved å sette opp et par nyttårsforsetter, mål og planer for det nye året, og «si det høyt» er det enda større sannssynlighet for at det blir gjennomført. Gleder meg nesten allerede til neste år, for å gå tilbake og se om det ble slik jeg planla.

I 2016 skal jeg:
Satse beinhardt på bedriften min, og ikke bare Chikus catering, men bedriften Julie Balas. Det innebærer altså bokskriving, blogging, oppdrag for godt.no osv. Fra og med 1. januar 2016 ble vi et aksjeselskap, fordi det føltes som riktig steg å ta nå, og fordi det blir ryddigere. Målet er å doble omsetningen, omsette for over to millioner kroner i år. Med Ida på laget, og fem andre flinke kjøkkenassistenter tviler jeg ikke på at det skal gå. Men det blir mye jobbing, sikkert mye stress og litt grining. (Er du forresten interessert i å investere i bedriften Julie Balas skal jeg selge 20% aksjer, ta kontakt på mail!)

Spise mer grønt og bruke hele dyret. Jeg fortsetter i år og spise masse grønnsaker, og bruke kjøtt mer som tilbehør enn at det skal ha hovedrollen i et måltid. Og når jeg først spiser kjøtt skal jeg bruke de mindre ettertraktede delene av dyret som hale, knoker, lår og innmat. Jeg skal spise mer bærekraftig kjøtt som hane og høne heller enn kylling, og kje, sau, lam og vilt over gris og ku. Har også lovet meg selv å spise hjerne.

Slappe av. Jeg skal slappe mer av i år, bestemme meg for at nå er arbeidsdagen over og bare ligge i sofaen med god samvittighet. Det er så viktig når jeg jobber så mye som jeg gjør. Skal for eksempel ikke sitte oppe og skrive til to om natta (som jeg gjør i skrivende stund, wops!). I sommer skal jeg ta en hel måned sommerferie i strekk, for det var kanskje det smarteste jeg gjorde i fjor. Jobbe masse i juni for å kunne ta fri hele juli.

Yoga og pilates. Det er treningsformen for meg. Og i år skal jeg gjøre mer av det.

Brukte solfaktor. Hele året, hver dag. Jeg har hatt så mye trøbbel med huden, og nå skal jeg begynne å ta mer vare på den. Og jeg skal aldri mer ta solarium for å komme gjennom vinteren. Får heller bli brun med denne naturlige selvbruningskremen som jeg vant i en julekalender.

Reise smartere. Jeg er ikke helt der at jeg kutter ut å fly, men jeg skal reise mindre og smartere. Både for min egen tid og for miljøets del. Dette er det punktet jeg regner med at jeg kommer til å klare dårligst, fordi jeg elsker å reise. Men jeg skal hvertfall slutte å ta fly når jeg kan velge tog eller båt, innenfor rimelighetens grenser. Og jeg skal ikke reise til steder jeg ikke virkelig har lyst til å besøke.

Bli flinkere til å resirkulere. Jeg sorterer jo matavfall, plastavfall, papp og papir, glass og metall og restavfall. I disse smarte resikulerbare beholderne fra Kildeboksen. Men nå skal jeg bli flinkere til å sortere og resirkulere også det som må skylles og tas fra hverandre. Leverposteibegeret skal i metallbeholderen, lokket i plasten. Dette er sikkert helt åpenbart for alle, men jeg har vært litt for lat. Full skjerpings!

Skrive og produsere mer. I år skal jeg produsere mer stoff til bloggen. Mer digg mat, flere og smartere tekster. Og så skal jeg skrive enda en bok! Eller to. Hehe.

Ikke ha dårlig samvittighet. Sist, men ikke minst, i år skal jeg ikke ha dårlig samvittighet. For at jeg spiste en burger på tirsdag, ikke fikk trent hele uka, for at jeg prioriterte middag med en venn over å skrive et blogginnlegg. Det er som det er.

Godt nyttår alle sammen! Fortell meg gjerne om deres nyttårsforsetter, planer og mål for det nye året.

10 Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.