Ellitsgaard & Måltid

Sponsede produkter

OLYMPUS DIGITAL CAMERALike før jul måtte jeg reise hjem til Kristiansand en ekstra gang. Den beste restauranten i hele byen, og en av de beste i hele Norge, la nemlig ned driften til jul. Det har blitt en tradisjon å gå på Måltid når jeg har vært i hjembyen, og det er trist at den tradisjonen ikke går an å opprettholde mer. Les mer om Måltid lenger ned.

For dette blogginnlegget handler først og fremst om noen skikkelig bra produkter laget av Nicolai Ellitsgaard Pedersen. Nicolai var kjøkkensjef på Måltid (og har tidligere jobbet på blant annet Henne Kirkeby Kro). Ved siden av arbeidet på Måltid har han utviklet en serie av sunne produkter med mindre sukker og helt uten tilsetningsstoffer under navnet Ellitsgaard. Det som er så fint med disse produktene er jo på en måte at restauranten Måltid lever litt videre. Jeg synes både Nicolai sine produkter og maten på Måltid var og er innovativ, med bruk og preservering av sesongens kvalitetsråvarer. Ellitsgaard lager konsentrerte urteoljer av dill, estragon, løpstikke, basilikum, gressløk og ramsløk. Samt pesto av ramsløk eller dill og tang. Sistenevnte er en utrolig bra smakskombinasjon – spesielt til fisk. Han lager også syltetøy med mindre sukker og helt uten konserveringsmidler. Min favoritt er bringebær og nyperose. Det er virkelig smaken av sommer for meg. Det er også et eplesyltetøy, jordbær og lavendel og en ripssaus med lakris. Det kommer nok noen tips til hva de forskjellige produktene kan brukes til her etterhvert.

Produktene selges foreløpig i Kristiansand på litt forskjellige butikker, men ta kontakt med Ellitsgaard om du er interessert.

Nicolai tar over driften av vakre Boen Gård litt utenfor Kristiansand, og kommer til å ha pop up-restaurant og forskjellige arrangementer. Ikke se bort ifra at det blir en Julies matblogg&Nicolai pop up også.

Det er ikke bare Nicolai som skal drive videre med mat. Sommelier Linn og Kim starter opp Tjøme kolonial til sommeren. Gjett om jeg skal dit da!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så et par bilder fra det siste måltidet på Måltid. Som alltid var det helt utsøkt mat, vin og service. De hadde besøk av White Guide, men fikk ikke være med på grunn av nedleggelsen. Likevel fikk de 83 poeng, som ville plassert Måltid i International Masterclass og Topp 30 i Norden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHelt drøøøyt godt brød, til og med det glutenfrie (som de lager selv). Servert med både smør og svinefett. Kunne dratt dit og bare spist brødet og vært fornøyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Før maten fikk man alltid servert et par «snacks», som denne tartaren med rognebær. Om mulig enda bedre enn Manfreds-tartaren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALøyrom, rosenkål og gran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKamskjell, sortkål og havsalat. Med en smørrete saus så god at jeg faktisk slikket tallerkenen ren. Wops!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elg, løk og fløte. Kanskje det møreste kjøttet jeg noen gang har smakt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMulte og farin-dessert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATil kaffen som er fra Sørlandets kaffebryggeri fikk vi servert knekk og rødbetgelé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå bordet bak oss tok den ene en risk og fridde til kjæresten sin. Så utrolig rørende å overvære. Tror alle i rommet gråt. Kanskje ingen overraskelse at hun sa ja.

Dessverre er det jo ikke mulig å oppleve Måltid mer. Men Nicolai skal som sagt drive Boen gård videre, og ha pop up-restaurant der. Man får smaken av Måltid i produktlinjen hans, og antakeligvis Måltidsstemningen og -kunnskapen på Tjøme Kolonial. Go sørlandet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.